Terug naar overzicht

Ben jij die controller die toe is aan een volgende stap in je carrière? Wij zoeken versterking van het team van controllers in een dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is. De fondsen in beheer van InnovationQuarter zijn in omvang en in aantal aan het groeien en we zijn op zoek naar een Fonds controller (0,8 – 1,0 fte) om deze groei gecontroleerd te laten plaatsvinden.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is dé regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

In 2014 is InnovationQuarter gestart met een investeringsvermogen van circa € 28 mln. en over de jaren krijgen we meer fondsen in beheer met de verwachting op korte termijn door te groeien naar een investeringsvermogen in beheer van circa € 350+ mln. Het vermogen van de fondsen hebben (semi-)publieke aandeelhouders en een deel van de middelen is gefinancierd door EU-middelen. De verschillende fondsen zijn private ondernemingen (BV’s) en ook zodanig ingericht met eigen verantwoordingsverplichtingen. De verschillende financiers stellen hoge eisen aan de vastleggingen en (financiële) rapportages van InnovationQuarter.

Kom jij Operations versterken (o.a. Planning & Control, HRM en ICT, circa 10 FTE) en daarmee het team van controllers als Fonds controller versterken?

Fonds Controller

Zo ziet jouw werk er uit

Als Fonds controller werk je nauw samen met de controller-fondsen, hoofd operations, hoofd investeren, de fonds- en investeringsmanagers. Je zorgt voor een goede vastlegging van de fondsactiviteiten, voor de periodieke rapportages, jaarrekeningen. Ook ondersteun je de organisatie en de fondsen bij de jaarplannen en investeringsforecasts. Daarnaast schakel je met de controllers van onze financiers, leg je verantwoording af van de besteding van de EU-middelen en zorgt voor een goede communicatie intern en met onze financiers en externe accountants.

In je rol van Fonds controller draag je zorg voor het verzamelen en vastlegging van documentatie –zowel interne documentatie als die van de samenwerkingspartners-, het opstellen van management- en periodieke rapportages, subsidieverantwoordingen en jaarrekeningen van de investeringsactiviteiten van InnovationQuarter.

Daarnaast bewaak je de nakoming van de interne procedures rondom het investerings- en beheerproces. Ook bewaak je het nakomen van de (financiële) afspraken van de ondernemingen onderdeel van onze investeringsportefeuille.

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan onder meer uit:

 • Het voeren van een adequate financiële administraties van de Fondsactiviteiten ondergebracht in aparte juridische entiteiten en subsidiedocumentatie;
 • Het bewaken van de algehele corporate governance van de juridische entiteiten;
 • Het verzorgen van periodieke en ad-hoc financiële overzichten, waarderings- en kengetallenrapportages;
 • Opstellen en bewaking van budgetten en forecasts;
 • Opstellen van de jaarrekeningen en eerste aanspreekpunt zijn van de externe accountant;
 • De monitoring en verslaglegging van door de regio en Europees gefinancierde fondsen;
 • Bewaken en opvolging geven aan tekortkomingen van de financiële en documentatieverplichtingen
  van samenwerkingspartners, portfoliobedrijven en interne procedures en afspraken;
 • Professionaliseren investerings-, beheer- en exitprocessen en procedures.

Wat vragen we van jou?

Word jij onze nieuwe Fonds controller? Dan voel je je als een vis in het water in een groeiende, dynamische organisatie die volop in ontwikkeling is. Je bent resultaatgericht en een echte teamspeler, verder vragen wij:

 • Een relevante achtergrond (HBO/WO) op het gebied van bedrijfseconomie, accountancy of control;
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring en binnen je vakgebied breed georiënteerd en dus ook breed inzetbaar;
 • Een kritische en nieuwsgierige grondhouding; 
 • Een proactieve instelling; 
 • Snel kunnen schakelen tussen verschillende onderwerpen en verschillende typen werkzaamheden, je toont jezelf benaderbaar; 
 • Affiniteit met /of kennis van fondsadministratie/-processen is een pré;

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 80 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt iedere maandag tijdens onze wekelijkse IQ-lunch een collega over zijn of haar werk en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur, een parttime dienstverband met een ondergrens van 32 uur behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 54.000 – 64.000 bruto op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering en gebaseerd op een fulltime dienstverband.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan via deze link. We ontvangen je reactie graag uiterlijk 19 oktober 2020. De eerste gesprekken staan gepland op donderdag 22 oktober, de tweede gesprekken op dinsdag 27 oktober. Afwijken hiervan is niet mogelijk.

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Bart van Emmerik. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Michelle van der Laan.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.