Terug naar overzicht

Familiebedrijf Oxy-Low ontvangt groeifinanciering voor milieuvriendelijke oplossingen voor ongediertebestrijding

De door insecten veroorzaakte aantasting van voedselproducten bezorgt boeren, handelaren, fabrikanten, exporteurs en importeurs grote verliezen. Oxy-Low is wereldwijd actief in de markt met haar biologische insecten behandelmethoden, die niet schadelijk zijn voor mens en milieu, en daarnaast bijdragen aan de kwaliteitsbewaring van het product. Het bedrijf ontvangt groeifinanciering van InnovationQuarter voor de diversificatie van haar internationale productportfolio. De investering is op 29 juni bekendgemaakt door commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland Jaap Smit tijdens de ERIAFF conferentie in Den Haag.
Oxy-Low ontvangt groeifinanciering voor milieuvriendelijke oplossingen voor ongediertebestrijding

V.l.n.r.: Carolien Sants (InnovationQuarter), Jaap Smit (commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland), Sanne van Rennes (Oxy-Low), Pieter van Rennes (Oxy-Low), Francis Quint (InnovationQuarter) en Martien Kuunders (InnovationQuarter)

De nieuwe standaard in ongediertebestrijding

Oxy-Low uit Numansdorp is in 2008 opgericht door twee ondernemers met jarenlange ervaring in alternatieve insecten behandelmethoden, gebaseerd op de principes van modified en controlled atmosphere. In 2014 is het bedrijf overgedragen aan de volgende generatie, Sanne en Pieter van Rennes, waarna het bedrijf succesvol de toepassing van de laag zuurstof technologie in innovatieve gepatenteerde verpakkingsmachines en controlled atmosphere kamers heeft weten te commercialiseren.

Oxy-Low specialiseert zich in alternatieve biologische insecten behandelmethoden en kwaliteitsbewaring van food en non-food commodities. Door producten aan laag zuurstof bloot te stellen sterven insecten af. Hiermee wordt het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen voorkomen. De Oxy-Low Modified Atmosphere verpakkingslijn biedt daarnaast ook bescherming tegen re-infestatie van insecten en kwaliteitsverlies van het product. De gebruikte technologieën bieden hiermee vele voordelen ten opzichte van de alternatieve verpakkings- en ongediertebestrijding methoden, zoals vacuüm- en vriesbehandelingen en toxische fumigaties. Zo is deze milieuvriendelijke methode doeltreffender dan vacuümverpakking in het behouden van de kwaliteit van het verpakte product. Bovendien is de methode vaak goedkoper door het geïntegreerde energiebesparingssysteem, de korte behandeltijden en het reduceren van product recall.

Oxy-Low ontvangt groeifinanciering voor milieuvriendelijke oplossingen voor ongediertebestrijding

V.l.n.r.: Jaap Smit (commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland), Sanne van Rennes (Oxy-Low) en Pieter van Rennes (Oxy-Low)

Wereldwijd actief met haar uitbreidende productportfolio

Oxy-Low is wereldwijd actief met haar SMART-oplossingen, die zijn gebaseerd op jarenlang intensief onderzoek in samenwerking met bedrijven uit verschillende agrarische sectoren. De oplossingen van Oxy-Low worden door internationale klanten gebruikt voor het behandelen, verpakken, transporteren en opslaan van verschillende food en non-food commodityproducten. Problemen met insecten en kwaliteitsverlies zijn het grootst in landen met een warm en vochtig klimaat. Hiermee zijn Azië, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Afrika interessante afzetmarkten.

Gezamenlijk met een strategische samenwerkingspartner en een informal investor heeft InnovationQuarter de MKB’er voorzien van een kapitaalinjectie om haar internationale groei te versnellen en haar productportfolio uit te breiden. De investeerders ontvangen voor deze investering een significant minderheidsbelang in Oxy-Low. Door in te zetten op productontwikkeling kunnen de oplossingen van Oxy-Low in een industriële omgeving steeds grotere volumes behandelen en verpakken. Daarnaast is het onderzoek erop gericht om de oplossingen van Oxy-Low ook toepasbaar te maken voor een groter aantal commodity producten. Een deel van de investering wordt ingezet voor de uitbreiding van het technische team.

Sanne van Rennes, Managing Director Oxy-Low:

Met de financiële ondersteuning van InnovationQuarter kan Oxy-Low grote stappen maken in de doorontwikkeling van nieuwe innovatieve high-end verpakkingssystemen. Oxy-Low streeft ernaar haar oplossingen continu te blijven verbeteren om haar klanten te kunnen ondersteunen in de huidige uitdagingen die zij tegenkomen rondom insectenbestrijding en kwaliteitsbehoud.

Francis Quint, Hoofd InnovationQuarter Capital: “InnovationQuarter is blij om met haar investeringsfonds het gehele pallet aan MKB’ers te kunnen ondersteunen. Het winstgevende familiebedrijf Oxy-Low kan met deze investering haar internationale activiteiten verder uitbouwen en mooie stappen maken in het vergroten van haar productportfolio.”

EFRO / Europees fonds voor regionale ontwikkeling van de Europese Unie.