Terug naar overzicht

Europees hoofdkantoor in Den Haag voor Indiase cybersecurityspecialist E2Labs

Vandaag opende IT-beveiliger E2Labs uit het Indiase Haiderabad zijn eerste Europese vestiging in Den Haag, de internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid. Het nieuwe Europese kantoor van E2Labs gaat fungeren als mondiaal hoofdkwartier en biedt het bedrijf alle strategische voordelen van aanwezigheid in The Hague Security Delta, het internationaal toonaangevende veiligheidscluster. Tijdens de welkomstceremonie memoreerde Zijne Excellentie Venu Rajamony, ambassadeur van India, de nauwe banden tussen India en Nederland. Dr. Zaki, CEO van E2Labs, ontving een speciale welkomstplaquette uit handen van wethouder Karsten Klein ter ere van de feestelijke gelegenheid.
European Headquarters in The Hague for Indian cyber security firm E2Labs

From left to right: Richard Franken (HSD), Karsten Klein (Deputy Major of The Hague), Dr. Zaki (Chairman & CEO E2Labs), Venu Rajamony (Ambassador of India) and Chris van Voorden (InnovationQuarter) © Daniel Verkijk

Erkende opleidingen in ethisch hacken

E2labs verzorgt trainingen in ethisch hacken en cybersecurity, loopbaanprogramma’s, gelicentieerd ethisch hacken en gevorderde opleidingen in computerhardware en netwerken. In India werkt E2Labs samen met de centrale overheid om het talenttekort van 2 miljoen gekwalificeerde cybersecurityprofessionals te dichten.

Als specialist op het gebied van informatiebeveiligingsopleidingen met het eerste Anti Hacking Lab+Academy van Azië in Haiderabad op zijn conto, helpt E2Labs de talentkloof te overbruggen. Dit doet de organisatie door tal van kandidaten op te leiden en zo een blijvende aanwas van gekwalificeerd talent voor de internationale informatiebeveiligingsindustrie te leveren.

E2Labs heeft diverse onderscheidingen ontvangen voor zijn diensten. Ze zijn een van de top 20 meest veelbelovende cybersecuritybedrijven van India, bevinden zich in de top 100 van Aziatische bedrijven (Red Herring, US) en staan hoog aangeschreven bij W.I.P.O (Verenigde Naties). Onlangs werd E2Labs uitgekozen als de exclusieve opleidingspartner in India van Mile2, ’s werelds grootste certificeringsinstantie voor informatiebeveiliging.

European Headquarters in The Hague for Indian cyber security firm E2Labs

Dr. Zaki, CEO van E2Labs, ontving een speciale welkomstplaquette uit handen van de Haagse wethouder Karsten Klein ter ere van de feestelijke opening van het nieuwe Europese kantoor. © Daniel Verkijk

Overbruggen van de IT-talentkloof

E2Labs heeft als doel om de kennis en expertise in Den Haag op het gebied van cybersecurity, forensisch onderzoek, nationale veiligheid en kritieke infrastructuur aan te wenden om capaciteitsontwikkeling te stimuleren door middel van een reeks competentieontwikkelingsprogramma’s door het hele land. E2Labs wil de diepgaande inzichten en toegang tot de nieuwste innovaties die The Hague Security Delta (HSD) biedt inzetten om uitkomstgerichte opleidingsprogramma’s met mondiale relevantie te ontwikkelen in het securitydomein. Het bedrijf wil zo hooggekwalificeerde IT-professionals voor de internationale cybersecurityindustrie opleiden.

E2Labs deelt de collectieve missie van HSD en zoekt proactief naar samenwerking met de ‘triple helix’ van kennisinstellingen, overheidsorganisaties en bedrijven om meer banen te creëren en te werken aan een veiligere en beter beveiligde wereld.

European Headquarters in The Hague for Indian cyber security firm E2Labs

Europees hoofdkwartier in Den Haag

Karsten Klein, de Haagse wethouder van Stedelijke Economie, Zorg en Havens, ontmoette Dr. Zaki van E2Labs voor het eerst in oktober 2015 tijdens een economische missie in India. Een delegatie van Nederlandse bedrijven, HSD-partners en overheidsfunctionarissen bezocht de regio rond Haiderabad om meer te weten te komen over de ontwikkelingen in India en de economische ontwikkeling die het land met 1,3 miljard inwoners op dit moment doormaakt. Rinke Zonneveld, directeur van InnovationQuarter, was een van de deelnemers aan de missie waarin de Europese expansieplannen van E2Labs werden besproken.

Samen met de Data Security Council of India (DSCI) en de National Association of Software and Services Companies (NASSCOM) heeft Dr. Zaki Den Haag en The Hague Security Delta na de missie diverse malen bezocht gedurende de afgelopen twee jaar. In 2016 werden voorbereidingen getroffen om het bedrijf in Nederland te vestigen en nu, tijdens de Cyber Security Week 2017 in Den Haag, kan de opening van het Europese hoofdkwartier van E2Labs officieel gevierd worden.

Bij E2Labs beschouwen we het als een voorrecht om onderdeel te zijn van de grootste securitycommunity ter wereld, hier in Den Haag. Dit is een belangrijke impuls voor ons bedrijf en helpt ons onze capaciteiten op het gebied van IT-security naar een hoger niveau tillen. Met die kennis kunnen we onze opleidingsprogramma’s verbeteren, geavanceerde bijstand op het gebied van veiligheid bieden aan overheidsinstellingen en hoogwaardige consultancydiensten leveren aan de 400 klanten die we wereldwijd bedienen. ~Dr. Zaki, voorzitter en CEO van E2Labs

“In hun zoektocht naar een geschikte locatie voor het Europese hoofdkwartier heeft E2Labs volop ondersteuning ontvangen van InnovationQuarter, in samenwerking met The Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), HSD en de gemeente Den Haag,” aldus Chris van Voorden, hoofd Foreign Investments van InnovationQuarter. “We zijn zeer verheugd met de keuze van E2Labs voor Den Haag en zijn trots dat het bedrijf de vele voordelen ziet van de lokale securitycommunity en de sterke innovatiecultuur van Nederland.”

European Headquarters in The Hague for Indian cyber security firm E2Labs

Indiase delegatie met onder meer E2Labs bezoeken de gemeente Den Haag, The Hague Security Delta en de Cyber Security Week © Daniel Verkijk

Nauwe banden met India

Nederland en India onderhouden warme bilaterale betrekkingen. Nederland is de op vier na grootste investeringspartner van India en de op twee na grootste bron van directe buitenlandse investeringen (DBI) wereldwijd. Een belangrijk punt is dat beide landen dezelfde waarden onderschrijven op het gebied van rechten en veiligheid. De aanwezigheid van E2Labs in Den Haag zal de banden verder versterken door samenwerking op het gebied van cybersecurity, een cruciaal onderwerp dat zich heeft aangediend als een van de grootste uitdagingen van onze moderne samenleving.

Om de bilaterale betrekkingen te versterken, hebben de gemeente Den Haag en de deelstaat Karnataka een samenwerkingsovereenkomst (MoU) getekend met een focus op startups, cybersecurity en technologie op het gebied van ouderenzorg. De gemeente Den Haag bezoekt regelmatig Bangalore, de hoofdstad van Karnataka, om de overeenkomst te implementeren en Den Haag onder de aandacht te brengen als een internationaal georiënteerde stad die Indiase ondernemers en bedrijven graag verwelkomt. De vestiging van E2Labs in Den Haag is te zien als een resultaat van deze samenwerking, te danken aan de intensieve inspanningen van de gemeente Den Haag en haar acquisitiepartners.