Terug naar overzicht

Enexis Groep maakt met Milgro grote stap in duurzaamheid

Om te komen tot een meer duurzame omgang met grondstoffen heeft Enexis Groep, het onafhankelijke netwerkbedrijf in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland, het afvalmanagement met ingang van 2018 gegund aan Milgro B.V., outsourcing partner en marktleider in onafhankelijk afval- en grondstoffenmanagement.

Enexis Groep maakt grote stap in duurzaamheid met Milgro-980x450px

Enexis Groep is een netwerkbedrijf in de energiebranche en wil graag het voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid. Een volgende stap in het verduurzamen van het afvalmanagement is daar een belangrijk onderdeel van. Jaarlijks komt er 20.000 ton afval vrij op de meer dan 1.000 locaties van Enexis Netbeheer, Enpuls en Fudura, allen bedrijfsonderdelen van Enexis Groep. “Enexis Groep  heeft de afgelopen jaren al een flinke stap gemaakt in het verbeteren van het afvalmanagement. Nu zijn we klaar voor een aanpak van continu verbeteren, maximale transparantie en gebruikmaken van sturing door middel van big data. In de transitie naar een duurzame samenleving willen we onze verantwoordelijkheid nemen en leiderschap tonen op het gebied van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Milgro is hiervoor de juiste partner. We willen met deze samenwerking ons inzicht in materiaal- en financiële stromen vergroten en verbeteringen op het gebied van duurzaamheid realiseren. We hebben veel vertrouwen in de samenwerking,” aldus Charlotte Bremer, Afvalmanager Enexis Groep.

In de transitie naar een duurzame samenleving willen we onze verantwoordelijkheid nemen en leiderschap tonen op het gebied van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Milgro is hiervoor de juiste partner. – Charlotte Bremer, Afvalmanager Enexis Groep

Vanuit inzicht naar meer duurzaamheid

“Wij zijn trots dat we na een intensieve Best Value Procurement (BVP) selectieprocedure door Enexis Groep als partner zijn geselecteerd,” aldus Paula van Hoorik, Senior Consultant Construction & Industry. ”In deze tendermethode hebben we onze toegevoegde waarde goed kunnen aantonen. Het resultaat van de samenwerking is uit te drukken in financiële prestaties, verbetering van duurzaamheid en innovaties in de omgang met grondstoffen. Met onze digitale aanpak zorgen we allereerst voor sluitende data, inzicht en transparantie. Van daaruit starten we een continue cyclus van verbetering, gericht op optimalisatie van recycling, afvalreductie en hergebruik. Dit heeft als resultaat dat de waarde van grondstoffen zo veel mogelijk wordt behouden, geheel passend bij de ambitie van Enexis Groep.”

Nieuwsbrief