Terug naar overzicht

Eerste editie Het Diner een groot succes (bekijk hier de foto’s!)

Samenwerken loont! Dat was het centrale thema van Het Diner dat op 12 december jongstleden plaatsvond in Lijm & Cultuur in Delft. Op uitnodiging van Jaap Smit, Ahmed Aboutaleb, Pauline Krikke, Jan Kees de Jager en Rinke Zonneveld kwamen 150 van de belangrijkste spelers uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in de regio bijeen.

Foto's eerste editie Het Diner Delft

De foto’s van Het Diner vindt u hier!

Op uitnodiging van Commissaris van de Koning Jaap Smit, burgemeester Ahmed Aboutaleb, burgemeester Pauline Krikke, voorzitter van de Economic Board Zuid-Holland Jan Kees de Jager en onze directeur Rinke Zonneveld kwamen ruim 150 van de belangrijkste spelers uit bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden in de regio bijeen.

Resultaten afgelopen jaren

Samen hebben we stilgestaan bij de belangrijkste successen die de afgelopen jaren in gezamenlijkheid zijn geboekt:

  • Innoveren: vijf jaar geleden stond Zuid-Holland 12e op de innovatieranking van de ING, afgelopen jaar 2e.
  • Investeren: vergeleken met 5 jaar geleden vonden er vorig jaar twee keer zoveel investeringen plaats waarbij er vier keer zoveel geld geïnvesteerd werd.
  • Internationaliseren: vijf jaar terug landde minder dan 20% van de buitenlandse investeringen in onze regio, in 2017 was dit meer dan 30%.

Als regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland heeft InnovationQuarter in samenwerking met heel veel partners een belangrijke bijdrage aan geleverd aan deze resultaten. Dat de eerste editie van Het Diner plaatsvond op dezelfde dag en locatie als waar InnovationQuarter exact 5 jaar geleden werd gelanceerd, was dan ook geen toeval. Maar het maakte de avond wel extra feestelijk voor ons.

Vooruitblik op de toekomst

Samen met alle aanwezigen hebben we ook vooruitgekeken naar de economische en maatschappelijke uitdagingen van morgen. Vier ondernemers en bestuurders agendeerden de uitdagingen die zij zien op energietransitie, bereikbaarheid van de regio, beschikbaarheid van talent en het benutten van de excellente wetenschappelijke kennis die in Zuid-Holland aanwezig is. Deze uitdagingen gaan we de komende jaren in gezamenlijkheid oppakken.

Toolkit

De film over Zuid-Holland die tijdens Het Diner werd vertoond, maakt deel uit van de regiobranding-toolkit. Deze toolkit ook aantrekkelijk gevisualiseerde feiten en cijfers, kaarten, foto’s en teksten en is vrij te gebruiken. U vindt de toolkit op www.innovationquarter.nl/regiobranding