Terug naar overzicht

Eerste acht bedrijven starten met GetFunded010

Rotterdam heeft acht innovatieve ondernemers geselecteerd die kunnen deelnemen aan GetFunded010. De komende maanden krijgen zij begeleiding voor een optimale subsidieaanvraag bij de Europese Commissie, die € 50.000 tot € 2.500.000 bedraagt.
Eerste acht bedrijven starten met GetFunded010

Fotograaf Ossip van Duivenbode

Deze bedragen zijn beschikbaar via het programma Horizon 2020 SME Instrument. SME Instrument onderscheidt twee fasen: de fase van haalbaarheidsstudies (€ 50.000) en de fase van technische ontwikkeling en business development (tot € 2,5 mln.). GetFunded010 helpt Rotterdamse innovators de best mogelijke aanvraag in te dienen.

De eerste acht

De deelnemers aan GetFunded010 vernieuwen op heel verschillende gebieden: van toepassingen voor 3D-printers tot energieopslag en van circulaire economie tot behandeling van specifieke ziekten. Voor fase 1 zijn zes bedrijven geselecteerd: Better Future Factory, Hoppa Carsharing, MgAubel Infra, RanMarine Technology, RotterZwam, en Sensius. Voor fase 2 zijn dat CEAD en S4 Energy Nederland.

De acht bedrijven zijn geselecteerd uit bijna honderd inzendingen. Julia Oomens-Meer (Rotterdam Partners, Business Manager Innovation) is tevreden met dat resultaat: ‘De jury kent de innovators van Rotterdam vrij goed. Toch waren we blij met de diversiteit en het niveau van de inzendingen. Het was een mooie bevestiging van de kwaliteit die Rotterdam in huis heeft.’

Vervolgstappen

De ondernemers worden de komende tijd begeleid door experts van VanPaz en doorlopen een traject waarmee ze aan het einde van de zomer de best mogelijke aanvraag klaar hebben liggen. Deze hulp is meer dan welkom volgens Gerbert van der Wal (InnovationQuarter, Hoofd Business Development):

De lat ligt hoog: Nog geen 10% van de aanvragen wordt toegewezen. En de concurrentie vanuit de hele EU is groot.

Zodra een aanvraag klaarligt, gaat een ondernemer weer op eigen kracht verder. ‘Op dat moment dient hij officieel zijn aanvraag in en moet hij wachten op de reactie van de EC. Als je verzoek wordt afgewezen, krijg je een motivatie en kun je je voorstel aanpassen voor de volgende ronde. In de praktijk zien bedrijven vaak dat ze bij de derde of vierde keer door kunnen.’

Over GetFunded010

De begeleiding wordt mogelijk gemaakt door VanPaz, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en gemeente Rotterdam, in samenwerking met Rotterdam Partners en InnovationQuarter en is gericht op innovatieve MKB’ers in Rotterdam. U blijft op de hoogte via Getfunded010 en per e-mail via getfunded010@vanpaz.com.