Terug naar overzicht

Een zachte landing voor VSParticle in de California Bay Area

Vorige week was het dan eindelijk zo ver voor de Delftse nanotech startup VSParticle: de start van het Soft Landing Program van InnovationQuarter, Medical Delta en UC (Berkeley) CITRIS. Dit programma wordt uitgevoerd onder een MoU die vorig jaar door bovengenoemde partijen werd ondertekend in het bijzijn van minister Jet Bussemaker.

Een zachte landing voor VSParticle in de California Bay Area

Een ‘deep dive’ in het netwerk

VSParticle, spin-off van de TU Delft, is momenteel in de San Francisco Bay Area op bezoek bij CITRIS, een instituut onder de vlag van University of Californië, dat onder andere opereert vanaf de campus van topuniversiteit UC Berkeley.

Middels het Soft Landing Program is VSParticle in contact gebracht met topwetenschappers op het vlak van Life Sciences & Health, Sensoren en Micro-elektronica. Belangrijk onderdeel van het programma is een demo van VSParticle’s  baanbrekende innovatie bij het wereldvermaarde Marvell Nanolab.

Dankzij het Soft Landing Program konden we de beste onderzoekers in de nanotechnologie ontmoeten en onze business case en market-entry strategie aanscherpen

Naast deze waardevolle contacten in het ecosysteem van University of California, gebruikt VSParticle het Soft Landing Programma, voor het leggen én opvolgen van nuttige contacten die hen verder kunnen helpen bij het betreden van de Amerikaanse markt.

Vincent Laban (CFO van VSParticle): “Dankzij het Soft Landing Program konden we de beste onderzoekers in de nanotechnologie ontmoeten en ontdekken tegen welke issues zij aanlopen en hoe onze technologie daarin een verschil kan maken. Dit helpt ons om onze business case en market-entry strategie voor deze markt aan te scherpen”.

Soft Landing Programma met Digital Health Bootcamp 2018

Met het Soft Landing Program willen InnovationQuarter en haar partners een platform bieden aan bedrijven die serieus zijn over hun internationaliseringsambities richting de VS, en die de ‘market fit’ voor de VS van hun product willen testen. Het programma is laagdrempelig, biedt veel maatwerk, de gelegenheid om door te pakken op contacten die op het juiste gelegd worden en een goede gelegenheid om een strategie voor markttoetreding te ontwikkelen en te testen.

De huidige ronde van het programma is nu afgelopen. Vanaf november dit jaar gaan we van start met de volgende ronde, die tot maart 2018 zal lopen. De editie van dit jaar zal voorafgegaan worden door een Digital Health Entrepreneurship Bootcamp, die gericht is op bedrijven die werk willen gaan maken van hun VS-strategie. De Bootcamp biedt een mogelijke opstap naar het Soft Landing Programma, maar zal nadrukkelijk ook openstaan voor ondernemers die zicht nog op hun marktkansen in de VS oriënteren.

Een zachte landing voor VSParticle in de San Francisco Bay Area-848x386

Over VSParticle

VSParticle helpt onderzoekers en industriële partijen bij het maken van nieuwe materialen, opgebouwd uit nanodeeltjes, met toepassingen in Life Sciences & Health, Katalysatoren en Micro-elektronica. De spin-off van TU Delft ontwikkelt nanoparticle generators en sample preparation systemen, gericht op het maken van deeltjes met een grootte variërend van enkele atomen tot en met 20 nm in diameter. De systemen van VSParticle maken het mogelijk om snelle iteraties uit te voeren in materiaalonderzoek en zorgen voor een reductie van kosten en afvalstromen bij industriële toepassingen. VSParticle maakt onderdeel uit van het YES!Delft incubatieprogramma in Delft.

Meer weten?

Meer informatie over het Soft Landing Programma vindt u op: www.siliconvalley.hub2hub.biz.

Nieuwsbrief