Terug naar overzicht

Een hypermodern onderzoeklaboratorium voor Dupont Nutrition & Biosciences

Dura Vermeer heeft in opdracht van DuPont Nutrition & Biosciences binnen twee jaar een nieuw pand ontwikkeld en gerealiseerd op het Leiden Bio Science Park. Op woensdag 18 maart 2020 heeft Dura Vermeer aan DuPont de nieuwe locatie formeel opgeleverd. Met oog op de zeer urgente COVID19 maatregelen heeft de oplevering in minimaal comité plaatsgevonden; overige belangstellenden waren in de gelegenheid de oplevering via een livestream te volgen.

DuPont

Het nieuwe pand beslaat circa 7.200 m2 met nog eens 2.300 m2 parkeerruimte onder het gebouw en is een flexibele en inspirerende werkplek geworden voor het team van DuPont.

Modern laboratorium

Het duurzame BREEAM Excellent gecertificeerde pand zal iedere medewerker volledig in zijn of haar functie ondersteunen. Zo zijn er in het nieuwe gebouw verschillende functies ondergebracht waaronder een onderzoekslaboratorium met hoogwaardige bouwkundige en installatietechnische afwerking.

DuPont Nutrition & Biosciences een wereldleider op het gebied van innovatieve en duurzame oplossingen voor voedsel-, gezondheids-, farma-, en biotechnologie-industrie. Zo wordt er gewerkt aan ingrediënten die het leven van mensen gezonder kunnen maken, wassen op lage temperatuur mogelijk maakt en diervoeding hoogwaardiger maakt waardoor de impact op het milieu wordt verminderd.

Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt iconisch vastgoed

Dura Vermeer heeft ruime ervaring met het ontwikkelen en bouwen van onderzoeklaboratoria, door projecten als Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen, Genmab Research and Development Center in Utrecht en DIFFER in Eindhoven. Deze expertise en de hoge ambities op het gebied van duurzaamheid waren onder meer redenen voor DuPont N&B om voor Dura Vermeer te kiezen.

Dura Vermeer is zowel risicodragend ontwikkelaar als bouwer van het duurzame BREEAM Excellent gecertificeerde pand van DuPont. “Medio 2018 zijn we met de ontwikkeling van dit pand begonnen en begin 2019 met de bouw. Nu, twee jaar laten, kijken we terug op een geweldig project en een mooie duurzame samenwerking met DuPont” – aldus Roy van Lieshout (projectdirecteur Dura Vermeer Vastgoed).

Inspirerende en flexibele werkomgeving

Het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten past perfect bij de wensen van DuPont. Een dergelijk laboratorium dient te voldoen aan hoogwaardige bouwkundige en installatietechnische afwerking. Het pand vereist specifieke functionaliteiten en moet passen bij de ontwikkelambities en het innovatieve karakter van het werkgebied.

Het team van DuPont N&B kan zich in het nieuwe pand perfect ontplooien.

“DuPont is trots op het resultaat dat is bereikt in deze samenwerking en we kijken uit naar de daadwerkelijke verhuizing. Het zal voor ons een verademing zijn om hier te kunnen werken”, vertelt Hans de Nobel, Managing Director bij DuPont Nutrition & Biosciences.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.