Terug naar overzicht

Edumundo haalt € 1,2 mln. op om het hoger onderwijs te verbeteren

Edutech scale-up Edumundo heeft een investering van € 1,2 mln. opgehaald bij een consortium, bestaande uit de investeerders Capital Mills, InnovationQuarter en de Edumundo founders. De Haagse ‘educatieve uitgeverij van de toekomst’ wordt geleid door een groep relatief jonge onderwijsliefhebbers. Zij hebben samen een uniek digitaal boekvervangend platform ontwikkeld: het Edubook. Hiermee willen zij het hoger onderwijs verbeteren. Edumundo is al jarenlang marktleider in het hoger onderwijs op het gebied van businessgames in Nederland en Engeland. In een gesprek met Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven werd deze behaalde investering vandaag toegelicht. Van Engelshoven: ‘Ik vind het belangrijk dat we de aansluiting tussen EduTech-bedrijven als Edumundo en het onderwijs ondersteunen. Goed om te zien dat private partijen bereid zijn te investeren in de Educational Technology-sector’.

Investering Edumundo

Tentamencijfers gaan significant omhoog dankzij Edubook

Dat de digitaliseringsslag in het hoger onderwijs wel een boost kon gebruiken, merkten ondernemers Menno Thijssen (41) en Patrick Bouwens (41) jaren geleden al op. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun studie Bedrijfskunde voor de financiële sector aan de VU en ontwikkelden daarna businessgames voor het bedrijfsleven.

Pas in 2015 vonden zij dat het hoger onderwijs klaar was voor de adoptie van het Edubook, een product dat verder gaat dan een simpel e-book. Vanaf toen is het snel gegaan met de groei van Edumundo, inmiddels gebruiken zo’n 300 Nederlandse en 60 Engelse opleidingen de producten in en buiten de klas. “Dat we als ondernemers het doel hebben om het bedrijf qua omzet te laten groeien mag duidelijk zijn. Na enkele jaren meten kunnen we nu ook gestaag aantonen dat tentamencijfers significant omhoog gaan voor studenten die gebruik maken van ons Edubookplatform”, stelt Menno Thijssen, medeoprichter en CEO. “Daarmee worden dus ook maatschappelijke doelen bereikt.” Niet alleen de fraaie vormgeving en het interactieve karakter van Edumundo’s producten maken het studeren aantrekkelijker, ook het docentendashboard met feedbackfunctie maakt dat docenten veel gerichter feedback kunnen geven.

Edumundo werkt aan het moderner opleiden van een hele nieuwe generatie. Dat doet ze niet alleen, maar in samenwerking met honderden docenten, tienduizenden studenten en heel veel vakauteurs. Om sneller te kunnen groeien, haalt Edumundo deze financiering op. Niet alleen de groei van haar huidige producten, ook de groei in Engeland en de nieuwe bedrijfsmarkt krijgen een stimulans met deze financiële injectie.

Edumundo investering

Investering biedt Edumundo kans om onderwijs écht te veranderen

Menno Thijssen:  “Wij zijn ontzettend blij met het vertrouwen van InnovationQuarter en Capital Mills.”

“Het ophalen van deze investering biedt Edumundo de kans om het onderwijs écht te veranderen door sneller meer innovatieve technologieën te ontwikkelen en te internationaliseren. Die technologieën zijn niet alleen gericht op het uitbreiden van onze titels, maar we gaan ook aan de slag met het helpen van onderwijsinstituten om de uitval van studenten te reduceren, het studierendement te verhogen, de softskills van studenten te verbeteren en een stimulans te geven aan de employability van haar docenten. Zo gebruikt Edumundo de gelden ook om docenten trainingen te laten geven in het bedrijfsleven, zodat zij zelf hun praktijkkennis kunnen bijhouden.”

Investering Edumundo

Barry de Kock, investeringsmanager Capital Mills: “Wij zijn onder de indruk van de innovatieve technologie en uitvoerende kracht van Edumundo. Door de juiste mix van commerciële slagkracht, inhoudelijke kennis en techniek is Edumundo snel gegroeid en inmiddels marktleider in Nederland. De combinatie tussen technologie en unieke content zorgt er tevens voor dat Edumundo een onderscheidende positie in de markt heeft waarbij klantrecensies en marktonderzoek het groeipotentieel ondersteunen. Wij zijn blij om deel uit te mogen maken van Edumundo en het bedrijf te kunnen helpen opschalen en zo bij te dragen aan verdere innovatie binnen de onderwijssector.”

Liduina Hammer, Hoofd Investeren bij InnovationQuarter is heel erg blij met de investering:

“Wat ons aanspreekt in Edumundo is dat deze snelgroeiende innovatieve Haagse Edutech scale-up zowel in Nederland als internationaal veel onderwijsinstellingen bedient met haar businessgames en Edubooks. Door in Edumundo te investeren, kan het bedrijf sneller opschalen en haar groeiambities gaan realiseren. InnovationQuarter biedt samen met co-investeerder Capital Mills en bestaande aandeelhouders met een Revenue Based Financing lening een maatwerk financieringsoplossing aan die uitstekend past bij deze groeifase van Edumundo.”

Naast de investeerders Capital Mills en InnovationQuarter doen de founders zelf ook mee voor een substantieel deel van de investering. “Meer vertrouwen in de toekomst tonen kunnen we niet,” aldus Patrick Bouwens, medeoprichter en CTO.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.