Terug naar overzicht

€ 5,1 mln. voor techscale-up VIKTOR voor internationale groei

VIKTOR, het low-code ontwikkelplatform waar ingenieurs snel applicaties kunnen bouwen en delen, ontvangt nu € 5,1 mln. aan financiering. Newion, APG (ANET) en IQCapital – die een eerdere lening in deze ronde converteert – faciliteren hiermee de internationale groeiambities van het bedrijf om het platform toegankelijk te maken voor elke ingenieur. IQCapital was de eerste investeerder die de potentie van VIKTOR herkende.

Het fonds IQCapital van InnovationQuarter stond als investeerder aan de wieg van VIKTOR in 2017 en faciliteerde eerdere groei. IQCapital investeerde al in een breed scala aan regionale techstartups en converteert binnen deze ronde mee waardoor zij nu toetreedt als aandeelhouder.

VIKTOR is het leidende softwareplatform waarmee ingenieurs op een vereenvoudigde manier webapplicaties kunnen bouwen. Ingenieurs spelen een belangrijke rol in het oplossen van hedendaagse complexe uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, energie, stikstofuitstoot en woningnood. VIKTOR stelt hen in staat om hun werk te automatiseren, optimaliseren en delen door zelf supersnel professionele softwareapplicaties te bouwen, bijvoorbeeld voor ontwerpoptimalisatie in de bouw. Dit betekent dat de kennis van ingenieurs schaalbaar wordt en hun oplossingen slimmer. Dat is niet alleen van belang voor de grote technische bedrijven, zoals Arcadis en WSP, maar ook voor het MKB en ZZP’ers.

Internationale groei
Met deze investering kan VIKTOR zijn internationale bedrijvenbestand verder uitbreiden. “VIKTOR is actief in wereldwijde, grote markten die door technologische ontwikkelingen en verduurzaming snel veranderen. Er is een grote en groeiende behoefte aan digitalisering en technologische oplossingen waarmee processen efficiënt kunnen worden ingericht. Zo draagt VIKTOR bij aan de energietransitie doordat klanten projecten kunnen ontwerpen die veel minder energie en energie-intensieve materialen (zoals beton en staal) verbruiken dan conventioneel ontworpen projecten,” aldus Wouter Riedijk, co-founder en CEO van VIKTOR.

Om de groeiambities kracht bij te zetten, wordt het platform (gratis) toegankelijk gemaakt voor elke ingenieur. Het doel is om over twee jaar 10.000 ontwikkelende ingenieurs op het platform te hebben en daarmee 100.000 app-gebruikers. De investering van Newion en APG (ANET) wordt gebruikt om de marketing- en verkoopinspanningen uit te bouwen en het platform steeds verder te optimaliseren en ui te breiden op basis van de wensen van gebruikers.

Newion en APG (ANET)
“Deze combinatie van investeerders is niet alleen uniek, maar ook super krachtig,” vertelt Peter Madlener, co-founder en CCO van VIKTOR. Newion is een ervaren B2B SaaS investeerder en heeft een breed portfolio in IT, SaaS, Cloud en B2B softwarebedrijven. Dat sluit perfect aan op het profiel van VIKTOR. APG is als professionele duurzame pensioenuitvoeringsorganisatie met een speciaal mandaat van pensioenfonds ABP gericht op de (Nederlandse) energietransitie (ANET). Met hun product leveren ze een significante bijdrage aan de vermindering van de CO2-uitstoot van hun klanten.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Amée Leferink

Investment Manager InnovationQuarter Capital