Terug naar overzicht

DuPont slaat eerste paal van nieuw Europees hoofdkantoor voor Industrial Biosciences in Nederland

DuPont Industrial Biosciences slaat vandaag de eerste paal van het nieuwe gebouw op het Leiden Bioscience Park in Oegstgeest. Dit unieke, multi-disciplinaire gebouw zal het nieuwe onderkomen vormen voor de industriële biotechnologie tak van het bedrijf, dat zich toespitst op het verduurzamen en efficiënter maken van producten en processen.

De innovaties van de DuPont Industrial Biosciences vestiging in Leiden hebben een aanzienlijke impact op de vele uitdagingen in de samenleving van vandaag: het reduceren van voedselafval, het verduurzamen van de veehouderijketen inclusief het verbeteren van de diergezondheid, het bewerkstelligen van de productie van biobrandstoffen, en het verduurzamen van de textielketen en de was- en vaatmiddelenindustrie. Het nieuwe gebouw in Oegstgeest biedt het bedrijf ruimte voor significante groei, met het potentieel om het huidige personeelsbestand met 100 extra medewerkers uit te breiden in disciplines als R&D, applicatieontwikkeling, marketing, sales en customer service. De site zal dienst doen als het nieuwe hoofdkantoor EMEA (Europa, Midden- Oosten en Afrika) voor DuPont Industrial Biosciences. “De innovaties van onze wetenschappers in Leiden stellen klanten al jaren in staat om de efficiëntie en duurzaamheid van hun producten en processen te verbeteren,” stelt Simon Herriott, Vice President & Global Business Director, Bioactives van DuPont. “Deze nieuwe site stelt onze teams in staat om fors uit te breiden – en de snelheid
waarmee we onze biotechnologische oplossingen naar de markt brengen te vergroten. Het ecosysteem van talent, wetenschap en gemeenschap in het Leiden Bioscience Park is ideaal voor ons werk en onze concurrentiepositie wereldwijd.”

“Oegstgeest is verheugd met de komst van DuPont naar onze gemeente. Het Oegstgeester deel van het Leiden Bioscience Park krijgt hiermee haar eerste bioscience bedrijf, en Corpus, Hilton en Avery Dennison krijgen een goede buur erbij,” stelt Jan Nieuwenhuis, Wethouder Economie en Bioscience Park van het College van Burgemeester en Wethouders, gemeente Oegstgeest. “Met deze vestiging van DuPont, krijgt Oegstgeest een internationaal en maatschappelijk betrokken bedrijf dat veel kennis ontwikkelt en ook flinke werkgelegenheid biedt in de regio.” Partner voor DuPont is ontwikkelaar en bouwer Dura Vermeer. Het nieuwe gebouw in Oegstgeest heeft een oppervlakte van 7.250 vierkante meter – de dubbele capaciteit van het huidige gebouw voor DuPont Industrial Biosciences in Leiden. Tevens wordt het project gecertificeerd als ‘BREEAM Excellent’ – één van de meest vooruitstrevende certificaten op het vlak van duurzaamheid en milieu-impact van een gebouw. De oplevering van het nieuwe gebouw staat gepland voor 2020. “Het gebouw staat daadwerkelijk in dienst van de werknemers,” voegt Directeur Peter Krop van Dura Vermeer toe. “Uiteindelijk gaat het om het creëren van de juiste, inspirerende en meest flexibele werkomgeving. We zijn er trots op DuPont toe te mogen voegen aan onze klantenkring.” De nieuwe site voor DuPont Industrial Biosciences in Oegstgeest is een belangrijke mijlpaal in de groei van het bedrijf, waarbij het kantoor het zakelijk middelpunt vormt voor Europa, Midden Oosten en Afrika.