Terug naar overzicht

Drie Zuid-Afrikaanse bedrijven openen kantoor in Haagse regio

Drie Zuid-Afrikaanse bedrijven hebben de keuze op Den Haag en Leiden laten vallen voor de uitbreiding van hun activiteiten naar Europa. Gisteren, tijdens een ondertekeningsceremonie bij de tussenstop van de Volvo Ocean Race in Kaapstad, maakten Hystead Limited, IoT.nxt en NuvaLaw hun expansie naar de Haagse regio officieel bekend. De gemeente Den Haag, de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), The Hague Business Agency en InnovationQuarter zijn trots op hun actieve bijdrage aan het aantrekken van deze Zuid-Afrikaanse bedrijven.

Three South African companies open offices in The Hague region

V.l.n.r. Wayne Abegglen (Regional Property Executive Hyprop Investments Ltd.), Guido Landheer (directeur Economische Diplomatie en Transitie RVO), Karsten Klein (Wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens Den Haag), Maruis Conradie (Strategy Director NuvaLaw) en Jeroen Nijland (Commissioner NFIA).

“We kijken uit naar de toekomstige samenwerkingen en creatieve verbindingen tussen Hystead, IoT.nxt en NuvaLaw en Nederlandse en internationale ondernemingen in Den Haag en omliggende steden zoals Leiden. Deze drie bedrijven vormen een geweldige aanvulling op ons innovatieve en snelgroeiende ecosysteem in de regio”, zegt Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie van de gemeente Den Haag.

Uitbreiding naar de Haagse regio

De vestiging van deze drie onderling zeer verschillende bedrijven betekent een impuls voor de regio en wordt beschouwd als een aanwinst voor de Nederlandse economie. Hystead Limited is een vooraanstaand retailfonds dat een portefeuille van winkelcentra in Zuidoost-Europa beheert. Het bedrijf is van plan een van zijn managementkantoren in Den Haag te vestigen. IoT.nxt is aanbieder van een internationaal toonaangevend Internet of Things-platform dat bedrijven helpt al hun bestaande investeringen en systemen te integreren en te benutten. Dit maakt razendsnelle digitalisering mogelijk, zodat bedrijven kunnen meekomen in de ‘vierde industriële revolutie’.

NuvaLaw, een LegalTech-bedrijf, ontwerpt en implementeert digitale platforms die de uitwisseling van juridische informatie en de beslechting van geschillen transformeren. Het bedrijf richt zich momenteel op het reduceren van kosten die verzekeringsmaatschappijen onderling maken. NuvaLaw is een alumnus van Startupbootcamp in Londen en is bovendien betrokken bij het The Hague Institute for Innovation in Law (HiiL). Het bedrijf vestigt zich in Leiden om in eerste instantie samen te gaan werken met grote Nederlandse verzekeringsmaatschappijen, met name in Den Haag en Leiden.

“We zijn erg enthousiast over de vestiging van een van onze managementkantoren in Den Haag. Het is een uitstekende locatie voor het beheer van onze groeiende winkelcentrumportefeuille in Zuidoost-Europa”, aldus Yvette van der Merwe, COO van Hystead.

Joe Bester, CMO van IoT.nxt: “Ons kantoor in Den Haag wordt de uitvalsbasis voor onze internationale expansie. We richten ons met name op samenwerkingen met toonaangevende systeemintegrators op het gebied van het Internet of Things. Door die samenwerkingen kunnen we nog sneller opschalen, zodat nog meer bedrijven kunnen profiteren van onze IoT-oplossing.”

“We voelen ons aangetrokken tot de open innovatie die in Nederland plaatsvindt. De regio Den Haag is extra aantrekkelijk, omdat hier veel van de grote verzekeraars zijn gevestigd die we op het oog hebben als toekomstige partners. Samenwerking en toegang tot de rechtspraak zitten in het DNA van ons bedrijf, dus deze regio is een vanzelfsprekende culturele match bij onze expansie in Europa”, vertelt Maruis Conradie, Strategy Director van NuvaLaw.

Volvo Ocean Race 2017

Nederlandse economische missie

De gemeente Den Haag is samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in Kaapstad voor een economische handelsmissie die zich richt op water- en technologiegeoriënteerde producten, diensten en oplossingen, en bedrijven die kunnen bijdragen aan een toekomstbestendige samenleving. Meer dan twintig bedrijven reisden mee met o.a. de gemeente Den Haag en The Hague Business Agency naar Kaapstad. De handelsmissie valt samen met een van de officiële tussenstops van de Volvo Ocean Race. De finish van deze unieke zeilrace is in 2018 in Den Haag.

‘Tijdens de economische missie kijken we naar de internationale mogelijkheden in Kaapstad en Zuid-Afrika. Maar we willen ook een aantrekkelijke vestigingsplek zijn voor Zuid-Afrikaanse bedrijven die naar Europa willen uitbreiden. Het is fantastisch om te zien welke zakelijke kansen de Volvo Ocean Race creëert met het oog op de finish in Den Haag in 2018’, aldus Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens van de gemeente Den Haag.