Terug naar overzicht

Digitale expediteur Shypple haalt aanvullende €18,5 miljoen op en neemt Milestone over

Shypple, de digitale expediteur uit Rotterdam, heeft €25,5 miljoen in vier maanden opgehaald om haar groei te versnellen en de vrachtvervoerssector te innoveren. InnovationQuarter was bij de eerste Series-A-ronde van € 7 mln. betrokken en breidt haar belang nu uit in een tweede ronde van € 18,5 mln., samen met co-investeerders Dutch Founders Fund, Newtown Partners (via het Imperial Innovation Venture Fund) en BOM Brabant Ventures. Daarnaast wordt het technologiegedreven platform de eerste digitale expediteur in de markt voor luchtvracht en bederfelijke waren dankzij de overname van Milestone, een toonaangevende Europese speler in de logistiek van versproducten. De overname voegt mogelijkheden toe aan het Shypple-platform, versnelt de marktgroei van de organisatie en versterkt zijn wereldwijde aanwezigheid door het toevoegen van kantoren in Azië, Centraal Amerika en Europa.

7 miljoen | Investering Shypple | Jarell Habets | Laurens Groenendijk | Rotterdam

© Verkijk

€25,5 miljoen voor revolutie in de vrachtvervoersector

De onlangs afgesloten ‘Series A2’-financiering van € 18,5 mln. volgt na de eerdere Series A-investering van €7 miljoen die in april 2021 werd bekendgemaakt. De investeerders die in de eerste Series A-ronde betrokken zijn, waaronder Dutch Founders Fund, Newtown Partners (via het Imperial Innovation Venture Fund), InnovationQuarter en BOM Brabant Ventures, vergroten hun belang in Shypple. De Milestone-directeuren zijn onderdeel van de financiering door een forse investering van meerdere miljoenen en tonen daarmee hun vertrouwen in de toekomst met Shypple.

Overname Milestone versnelt marktgroei van Shypple

Door de overname van Milestone wordt Shypple de eerste digitale expediteur voor versproducten en breidt het tegelijkertijd zijn wereldwijde aanwezigheid uit in Azië met zeven kantoren in China en verschillende locaties in Europa en Centraal-Amerika. Naar verwachting groeit de omzet van Shypple naar €250 miljoen in 2022.

De overname betekent voor Shypple de eerste in een reeks activiteiten om snellere marktgroei te bewerkstelligen. De kennis en het netwerk van Milestone biedt Shypple een sterke marktpositie in luchtvracht en transport van versproducten. Tegelijkertijd profiteren klanten van Milestone die migreren naar het Shypple-platform van de technologische mogelijkheden van de digitale expediteur. Daarmee maken ze hun activiteiten toekomstbestendig met behoud van hun bestaande vertrouwde relaties.

“We zijn overtuigd en trots om de volgende stap met Shypple te maken in het bouwen van een wereldwijd technologieplatform voor de vrachtvervoersector”, aldus Laurens Groenendijk, oprichter en managing partner bij Dutch Founders Fund. “Het is waanzinnig om te zien hoe deze organisatie is gegroeid van 12 mensen toen ik ze ontmoette in 2018 tot 120 in 2021, met kantoren over de wereld, dagelijkse nieuwe ontwikkelingen op het platform en met alle mogelijkheden om een revolutie te ontketenen in de manier waarop wereldhandel wordt gevoerd.”

“Met de overname van Milestone versterken we onze mogelijkheden in de logistieke markten voor versproducten en luchtvracht naar een wereldwijd competitieve positie”, aldus Jarell Habets, oprichter en CEO van Shypple. “We zijn nu in staat om aan de behoeften te voldoen van grote verladers van versproducten in Europa, Latijns-Amerika en de Aziatische handelsroutes, die op zoek zijn naar een digitale expediteur-oplossing. Dit is onze manier om te blijven innoveren in de traditionele wereld van de vrachtververvoerindustrie.”

“We geven een enorme boost aan de digitalisering van onze diensten door onze kennis van de transport van versproducten te combineren met de digitale mogelijkheden van Shypple”, aldus Co van Es en Juri Falandt van Milestone. “Onze klanten profiteren daardoor direct van de gewenste duidelijkheid, consistentie en het vertrouwen om hun handelsactiviteiten te optimaliseren. Dit is enorm belangrijk in een intercontinentale markt waarin efficiëntie en de beschikking over de meest recente vrachtinformatie essentieel is.”

Revolutioneren van de wereldhandel Meer dan 90 procent van de internationale handelsbewegingen vindt plaats op zee. Ongeveer 90 procent van deze expediteurs-activiteiten wordt gemanaged door een sterk gefragmenteerd en achterhaald systeem dat van Excel-sheets, e-mails, telefoongesprekken, papierwerk en andere foutgevoelige communicatiemiddelen aan elkaar hangt. Voor ieder containerschip moet bijvoorbeeld een pallet vol documentatie per vliegtuig naar de haven van bestemming worden gevlogen om aan de inklaringsvoorwaarden en andere logistieke bureaucratie te voldoen. Deze markt van €300 miljard snakt naar de modernisering waarin Shypple voorziet via zijn technologie gedreven expediteursplatform.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Hannes Sibbel

Senior Investment Manager / Teamlead Slim & Veilig + MKB a.i.