Terug naar overzicht

Vacature / Senior Business Developer Energie

De energietransitie is één van de leidende innovatiethema’s binnen bedrijven en de regio Zuid-Holland. Centraal staan de ontwikkelingen op gebied van groene waterstof, elektrificatie en energie-opslag. Deze vragen om een strategische prioritering, een ecosysteemaanpak en innovaties. Als Senior Business Developer Energie is dat waar je dagelijks aan werkt. Met visie en passie bouw je samenwerkingen op en grijp je kansen die je omzet in concrete acties en kennis. Een functie met veel vrijheid en impact.

Zo ziet jouw werk er uit

Vanuit InnovationQuarter bouwen we aan een succesvol ecosysteem rondom energie in Zuid-Holland. Dit doen we door te werken aan baanbrekende programma’s en projecten met economische én maatschappelijke impact. We halen co-financieringsmiddelen naar de regio en zetten in op de financiering van transitiecases en ondersteunen ondernemers. We zetten een krachtige lobby in op belemmeringen en knelpunten. Daarbij smeden we samenwerkingsverbanden met een veelvoud aan partners: innovatieve ondernemers, bedrijven, kennisinstellingen, clusterorganisaties én overheden.

Jij treedt op als onafhankelijk procesregisseur op het gebied van groene waterstof en energie. In nauwe samenwerking met regionale bedrijven, kennisinstellingen en overheden, zet je je in om het innovatienetwerk te versterken en te verbreden. Om deze rol te kunnen vervullen, ben je voortdurend in gesprek met ondernemingen en kennisinstellingen. Je weet de kansen en behoeften te vertalen naar een sterker ecosysteem en krijgt consortia, projecten en business cases van de grond.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Je komt te werken bij team Duurzaam & Schoon, een van de drie teams binnen de Business Unit Innoveren. Met het team werk je aan de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige economie in Zuid-Holland. Het team bestaat uit een krachtige combinatie van technische, markt- en financiële expertise.

Wat vragen we van je?

  • Je bent gedreven om het verschil te maken in de energiesector en blijft overeind in een complex stakeholderveld. 
  • Je bent een proactieve professional met een academische achtergrond en hebt 8 tot 10 jaar ervaring met consortiavorming en het bouwen aan innovatieve programma’s en projecten. 
  • Je hebt een bestaand (strategisch) netwerk in de private- en publieke sector op het gebied van waterstof en energie.
  • Je hebt ervaring met het ontwikkelen van strategie in een multi-stakeholderomgeving met meerdere belangen en bent communicatief sterk.
  • Je bent resultaatgericht, een doener die ambitieuze ideeën en initiatieven omzet naar concrete acties en helpt de brug te slaan tussen strategie en uitvoering. 
  • Je bent een teamplayer die goed kan samenwerken en in staat is om samen met collega’s, de partners en regionale koplopers in de sector op strategisch niveau innovaties te implementeren.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Zodra corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 70.000,- en € 82.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. 

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Angelique Erkenbosch. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Sophie van Vliet

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.