Terug naar overzicht

CrossRoads Vlaanderen-Nederland: derde oproep in aantocht

Tussen 26 augustus en 4 oktober kunnen bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland opnieuw een subsidieaanvraag indienen bij CrossRoads. Zo wil CrossRoads bedrijven met innovatieve ideeën om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken ondersteunen en stimuleren om grensoverschrijdend te werken.

In de vorige ronde werd met het Zuid-Hollandse Biosphere Solar al een samenwerking aangegaan met het Vlaamse Soltech. Biosphere Solar is een Nederlandse startup die eerlijke, modulaire zonnepanelen ontwikkelt die makkelijk te herstellen en recycleren zijn. Perine Fleury, co-founder Biosphere Solar: “Op dit moment hebben we een proof-of-concept in ontwikkeling maar het prestatieniveau en de mate van circulariteit scoren nog onvoldoende. Daarom vonden we in de Vlaamse kmo Soltech een ideale partner die gespecialiseerd is in fotovoltaïsche technologieën en beschikt over sterke technische expertise in de productie van innovatieve en op maat gemaakte fotovoltaïsche modules.”

CrossRoads Vlaanderen-Nederland, een project binnen het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma, maakt het mogelijk dat kleine en middelgrote bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland de krachten bundelen en een samenwerking met elkaar aangaan. Het project subsidieert product- en procesinnovaties die bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen: duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheidszorg.

Op vrijdag 21 juni organiseerde CrossRoads een online infosessie naar aanleiding van de derde oproep die op 26 augustus opent. De infosessie ging onder andere dieper in op de beoordelingscriteria.

Voor welke projecten, hoeveel steun en wanneer indienen?

Op 26 augustus opent de derde oproep van CrossRoads. Bedrijven kunnen een aanvraag indienen tot en met 4 oktober 2024. Na sluiting van het e-loket worden de ingediende innovatieprojecten met elkaar vergeleken op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria. De projecten die als beste uit de tender komen, ontvangen subsidie. Elk samenwerkingsproject omvat minstens één Vlaamse kmo en één Zuid-Nederlandse mkb. Het subsidiepercentage bedraagt 50% met een maximum van € 250.000 per project. Het totale subsidiebudget van deze call wordt eind juni bekendgemaakt.  

Wil je projectverhalen lezen van Vlaamse en Nederlandse bedrijven die een geslaagde samenwerking met elkaar zijn aangegaan?

Vraag hier jouw subsidie aan.

Tussen 26 augustus en 4 oktober kunnen bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland opnieuw een subsidieaanvraag indienen bij CrossRoads.

Meer informatie?

Heb jij een innovatief en technisch haalbaar projectidee gericht op een van de vier transities? En wil je graag over de landsgrenzen heen samenwerken met andere bedrijven? Bekijk dan de kansen van CrossRoads voor jouw bedrijf.

Voor inhoudelijk advies en hulp bij het vinden van de juiste partner, kan je terecht bij een van de projectpartners: Impuls Zeeland, REWIN, BOM, LIOF, InnovationQuarter en VLAIO Team bedrijfstrajecten. Voor financieel-administratieve vragen, helpt Interreg Vlaanderen-Nederland je graag verder. Op deze pagina vind je jouw regionale contactpersoon.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Liesbeth Leurs

Liesbeth Leurs

Senior Business Developer Zorg Innovatie
Nieuwsbrief