Terug naar overzicht

De wereldtop op het gebied van robotica in de glastuinbouw komt samen tijdens RoboCrops

De eerste editie van dit jaarlijks terugkerende event op 23 en 24 april brengt hightechbedrijven en universiteiten samen met telers en investeerders in het Westland en Delft. Professionals en studenten zullen tot het uiterste uitgedaagd worden in het uitgebreide programma vol hackathons, inhoudelijke sessies en matchmaking, welke simultaan plaatsvinden in het World Horti Center Naaldwijk en Robohouse/TU Delft.

RoboCrops

Robotica in stroomversnelling

Het doel van RoboCrops is om de ontwikkeling van robotica in de glastuinbouw te accelereren. RoboCrops richt zich daarbij op de hardware: sensoren, robotarmen, grijpers, autonome voertuigen én de beslissingsondersteunende software die nodig is om de robots aan te sturen.

Er zijn drie gebieden waar robots of robot-onderlenen in te delen zijn tijdens RoboCrops. Dat zijn “Sense” (sensoren waarmee de robot de omgeving waarneemt), “Think” (het verwerken van de gegevens die uit sensoren komen, vaak met behulp van Artificial Intelligence /Augmented Reality) en “Act” (het uitvoeren van een actie, zoals het snijden van blad of het plukken van groenten of snijbloemen).

RoboCrops

Telers, tech-bedrijven en studenten

Voor telers is er op 23 april een programma in World Horti Center, waarbij ze een uitgebreide en diepgaande presentatie van de stand van zaken op het gebied van de ontwikkeling van robotica (voor glastuinbouw) krijgen. Tech-bedrijven en universiteiten kunnen op 24 april laten zien wat de technische mogelijkheden en uitdagingen zijn.

Op beide dagen zullen studenten in Robohouse in Delft actief zijn tijdens een grote hackaton georganiseerd door TU Delft en de WUR. Tijdens die hackaton zullen zij hun expertise loslaten op diverse challenges en daarmee bijdragen aan de versnelling van ontwikkeling in de robotica. Op 24 april pitchen zij hun hacks voor een vakjury in World Horti Center. Tevens is er in het programma de ruimte voor matchmaking tussen de verschillende partijen.

Initiatief

RoboCrops is een initiatief van InnovationQuarter, Provincie Zuid-Holland, World Horti Center, TU Delft en Robohouse Delft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@robocrops.tech.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Colinda de Beer

Colinda de Beer

Senior Business Developer Horticulture
Nieuwsbrief