Terug naar overzicht

De 5G-pioniers van Zuid-Holland

Door slim gebruik te maken van opties die de nieuwste 5G-dataverbindingen bieden, worden hele nieuwe oplossingen mogelijk. En daar is veel geld mee te verdienen. In Zuid-Holland helpen we bedrijven om – ook zonder eigen telecomkennis – producten te ontwikkelen die zonder 5G niet mogelijk zijn. In een reeks korte video’s en achtergrondartikelen stellen we wekelijks een van deze 5G-pioniers aan u voor.

De toekomst in beweging: 5G-innovaties in Zuid-Holland 

Elke week plaatsen we een nieuwe video met bijbehorend artikel waarvan dit de aftrap is: een animatie die laat zien hoe het bedrijfsleven gaat veranderen door de komst van 5G-technologie.

Vanaf februari 2023 ziet u iedere week hoe verschillende Zuid-Hollandse bedrijven de 5G-mogelijkheden op heel verschillende manieren gaan gebruiken in hun dienstverlening: van sensoren voor het treinverkeer tot VR-trainingen voor de maakindustrie, en van autonoom werkende inspectierobots tot een nieuw type gehoorapparaat. De toepassingen zijn mogelijk door verschillende nieuwe eigenschappen van 5G slim toe te passen. 

Ontwikkel en test met hulp en expertadvies 

Voor bedrijven die 5G-innovaties in Zuid-Holland willen ontwikkelen en testen is hulp beschikbaar in de vorm van subsidie, matchmaking met bedrijven en kennisinstellingen die kunnen helpen, en toegang tot telecom experts die alles uit de dataverbinding kunnen halen – of het nu gaat om snelheid, veiligheid, flexibiliteit of betrouwbaarheid. Lees hier meer over op onze website of download onze 5G gids om alvast meer te lezen over de technologie. 

5G-innovatie in Zuid-Holland: ontdek de toekomst, experimenteer nu

Ben jij benieuwd hoe je kan experimenteren met de nieuwste 5G technologie? We hebben in de regio meerdere testlocaties voor 5G technologie: DoIoT, Unmanned Valley en The Green Village. 5G-innovatie in Zuid-Holland is een initiatief van Innovation Quarter, TU Delft, Provincie Zuid-Holland, EBZ en de Metropoolregio Rotterdam en Den Haag.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Jos Maccabiani

Senior Business Developer Digital Technology