Terug naar overzicht

Cybersprint haalt € 2 mln. op in Series A investeringsronde om groei te versnellen

Het innovatieve cybersecuritybedrijf Cybersprint uit Den Haag heeft door middel van een tweede investeringronde € 2 mln. ontvangen. Dit geld wordt gebruikt voor het doorontwikkelen van de producten, het uitbreiden van het team en voor internationale groei. De investering is afkomstig van hoofdinvesteerder Vortex Capital Partners, KPN Ventures en eerdere investeerder InnovationQuarter. Dit maakt het snel groeiende bedrijf vandaag bekend.

Cybersprint
Foto van Cybersprint CEO Pieter Jansen samen met de investeerders. v.l.n.r.: Pieter Jansen (CEO Cybersprint), Maarten Timmerman (COO Cybersprint), Matti van der Gronde (Associate Vortex Capital), Johan Stins (Senior Investment Manager InnovationQuarter), Olivier Magnin (Investment Associate KPN Ventures), Herman Kienhuis (Managing Director KPN Ventures) , Evert-Jan de Groot (Partner at Vortex Capital).

Met inzet van innovatieve technologieën probeert Cybersprint bedrijven te beschermen tegen hackers en cybercriminelen. De Haagse onderneming heeft een cyber security platform ontwikkeld dat digitale risico’s voor bedrijven opspoort en in kaart brengt. Zoals phishingwebsites en CEO fraude, waarbij een kwaadwillende een mail stuurt waarin hij zich voordoet als iemand anders om geld afhandig te maken.

Pieter Jansen, CEO en oprichter van Cybersprint:

Met deze investering kunnen we onze groei versnellen en ons team en de markt verder uitbreiden in Europa. Bedrijven en overheidsorganisaties zijn zich in toenemende mate bewust van de digitale risico’s en uitdagingen. Ik ben blij dat we weer nieuwe stappen kunnen zetten met de steun van onze huidige en nieuwe investeerders.

Cybersprint is in 2015 opgericht. In 2017 ontving het bedrijf een eerste investering, waarmee het bedrijf zeer succesvol groeide en een aantal grote klanten aan zich wist te binden, waaronder een aantal financiële dienstverleners, retailbedrijven als Hunkemöller en overheden als het ministerie van Defensie. Met de investering wil Cybersprint haar platform doorontwikkelen. Daarnaast wil het bedrijf haar internationale expansie versnellen.

Evert Jan de Groot, partner van Vortex Capital, voegt toe: “Dat bescherming tegen cybercriminaliteit van groot belang is, blijkt uit de recente berichtgeving over CEO fraude bij Pathé bioscopen. Cybersprint heeft diepgaande expertise in het opsporen van digitale kwetsbaarheden en wordt geleid door een ervaren team. Het platform kan bijvoorbeeld frauduleus geregistreerde domeinen direct opsporen nadat ze zijn geregistreerd. Zo kunnen organisaties eventuele schade voorkomen.”

Rinke Zonneveld, directeur van InnovationQuarter.

Sinds de investering van InnovationQuarter heeft Cybersprint een indrukwekkende Nederlandse klantenkring opgebouwd. Cybersprint heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot één van de snelst groeiende cybersecurity bedrijven van Nederland. We hebben er alle vertrouwen in dat Cybersprint met deze nieuwe financieringsronde ook internationaal zal doorbreken.

Cybersprint en InnovationQuarter zijn beide partners van het Nederlandse security cluster The Hague Security Delta (HSD), een netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstituten dat samenwerkt aan innovatieve security oplossingen en ontwikkeling van kennis.