Terug naar overzicht

Cybersecuritybedrijf Dtex Systems vestigt zich in hét veiligheidscluster van Europa

Den Haag en het toonaangevende veiligheidscluster van Europa zijn een nieuw cybersecuritybedrijf rijker. Vandaag werd het Amerikaanse Dtex Systems officieel verwelkomd door The Hague Security Delta en InnovationQuarter op de HSD Campus. CEO Christy Wyatt van Dtex Systems kwam voor deze feestelijke gelegenheid speciaal vanuit San Jose, California (USA) naar Zuid-Holland om het HSD Premium Partnership te ondertekenen en een welkomstplaquette in ontvangst te nemen.

Datalekken voorkomen

Digitale dreigingen zijn aan de orde van de dag. Bedrijven hebben niet alleen te maken met bedreigingen van buitenaf, maar ook van binnenuit. Medewerkers werken steeds vaker plaats- en tijdsonafhankelijk en gebruiken verschillende mobiele apparaten als smartphones, tablets en laptops waarmee ze toegang hebben tot bedrijfskritische informatie. Om misbruik en het lekken van data te voorkomen, is het voor ondernemingen cruciaal vertrouwelijke informatiestromen veilig te stellen en is het tijdig signaleren van onverwacht en afwijkend gedrag een must.

In de strijd tegen datalekken heeft Dtex Systems unieke cybersecuritysoftware ontwikkeld voor het detecteren van bedreigingen van binnenuit en voor infiltratie van buiten. De individuele gebruiker van IT-systemen staat daarbij centraal, omdat deze vaak over het hoofd wordt gezien bij de toepassing van digitale veiligheidsmaatregelen. ‘Insiders’, bijvoorbeeld medewerkers, vormen al dan niet opzettelijk een risico voor het intellectuele eigendom van een bedrijf en het verliezen daarvan. Ondernemingen worden zo alsnog slachtoffer van ongewenste dataverspreiding ondanks toenemende investeringen in hun IT-beveiliging.

“Met de opkomst van BYOD en cloudapplicaties is het gemakkelijker dan ooit voor medewerkers om discreet bestanden met bedrijfsgevoelige informatie uit een beveiligd netwerk van een organisatie te halen”, zegt Christy Wyatt, CEO van Dtex Systems. Ze voegt toe, “Vandaag de dag, zijn meer dan de helft van alle organisaties kwetsbaar voor diefstal van gegevens door insiders, omdat ze simpelweg niet beschikken over de tools of middelen om deze bedreigingen te identificeren voordat materiële schade al is opgetreden. De sleutel tot het oplossen van het probleem is inzicht te hebben in wat gebruikers doen met bedrijfsgegevens.”

Hotspot voor cybersecurity

Het vestigen van een sales- en supportkantoor in Den Haag, de internationale stad van Vrede, Recht & Veiligheid, is een bewuste keuze van Dtex Systems. Als de ‘Secure digital gateway to Europe’ is het een strategische locatie om van daaruit (sales)activiteiten in Europa verder uit te bouwen.

“Bij het opstellen van ons commercieel plan voor het creëren van business in de Benelux hebben we gekeken naar markten die het meest behoefte hebben aan detectie van datalekken,” aldus Olav van Haren, Sales Directeur bij Dtex Systems. “We zijn enthousiast over de samenwerking met partners en The Hague Security Delta. Zij zijn het perfecte platform om samen te werken met overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven en vormen een solide basis voor de Dtex-activiteiten in Nederland en daarbuiten.”

 

Cybersecuritybedrijf Dtex Systems vestigt zich in hét veiligheidscluster van Europa

Sales Director Olav van Haren presenteert Dtex Company vanaf de zeepkist aan de andere HSD members tijdens de wekelijkse pitchlunch © Daniel Verkijk

 

Europees kantoor in Den Haag

Dtex Systems is vandaag officieel welkom geheten op de HSD Campus in Den Haag. Als nieuwe Premium Partner van The Hague Security Delta (HSD) ondertekende Dtex Systems’ CEO Christy Wyatt met Adjunct Directeur Joris den Bruinen van HSD de partnership- en huurovereenkomst. Tijdens de wekelijkse pitchlunch presenteerde Olav van Haren vanaf de zeepkist het Amerikaanse cybersecuritybedrijf aan de HSD-members.

“We zijn verheugd met de komst van DTex Systems naar ons nationale veiligheidscluster HSD. Met hun innovatieve cybersecuritysoftware ‘Advanced User Behaviour Intelligence’ voegt DTex een mooi en innovatief product toe aan het securitydomein”, aldus HSD’s Joris den Bruinen. “Daarmee past DTex goed in ons cluster.”

Cybersecuritybedrijf Dtex Systems vestigt zich in hét veiligheidscluster van Europa

V.l.n.r. Martijn Poen (DIT Britse ambassade), Martijn van Hoogenhuijze (InnovationQuarter), Joris den Bruinen (HSD), Christy Wyatt (Dtex Systems), Olav van Haren (Dtex Systems), Chris van Voorden (InnovationQuarter), Philip Meijer (InnovationQuarter) en Eric van Pelt (NFIA) . © Daniel Verkijk

Cybersecurity ecosysteem

Als een warm welkom overhandigde Chris van Voorden, Hoofd Foreign Investment bij van InnovationQuarter, bij deze gelegenheid een speciale plaquette namens de regionale partners de Department for International Trade (DIT) van de Britse Ambassade, de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), HSD en de gemeente Den Haag.

Chris van Voorden, Hoofd Foreign Investments bij InnovationQuarter: “We zijn trots dat we Dtex Systems mogen toevoegen aan het rijtje van cybersecuritybedrijven die Zuid-Holland en specifiek Den Haag kiezen om zich te vestigen. De komst van dit Amerikaanse bedrijf gaat een sterke bijdrage leveren aan ons innovatieve ecosysteem. Het InnovationQuarter-team zal hen helpen nuttige contacten te leggen met andere bedrijven in onze regio en ondersteunen bij hun Europese groeiambities.”

Dit nieuwsbericht is ook beschikbaar in het Engels.

Nieuwsbrief