Matthijs Damm (29) Business Developer Energie

“Samen met een team van betrokken collega’s helpen we startups in de energietransitie en dragen we bij aan een betere wereld.”

Ik werk sinds begin 2022 bij InnovationQuarter en na mijn stage hier te hebben gelopen, kreeg ik de unieke kans om bij InnovationQuarter aan de slag te gaan. In mijn huidige rol, als Business Developer, help ik startups, in de energietransitie, zich verder te ontwikkelen op zowel technisch als financieel vlak. InnovationQuarter is een omgeving waar ondernemerschap wordt gestimuleerd en je echt het verschil kunt maken. Dat maakt werken bij InnovationQuarter voor mij uniek.

Even voorstellen…

Mijn naam is Matthijs Damm, geboren te Alkmaar. Op mijn achttiende heb ik deze stad verruild voor Leiden waar ik mijn studententijd heb doorgebracht en ben opgeleid tot scheikundige. In mijn vrije tijd, is sport een essentieel onderdeel van mijn dagelijkse routine waar ik veel energie van krijg. Actief en vaak buiten. Wekelijks ben ik te vinden in de boksring, op het strand voor een lesje sporten en elke dinsdagmiddag bij de bootcamp, georganiseerd door InnovationQuarter. Een onwijs leuke manier om collega’s uit andere teams te ontmoeten en lekker sportief bezig te zijn met elkaar. Top voor de teambuilding!

Doorgroeien binnen InnovationQuarter

Begin 2022 ben ik gestart bij InnovationQuarter als stagiaire bij de energiefondsen ENERGIIQ en ETFR, Energie Transitie Fonds Rotterdam, en onderzocht ik mogelijke interessante startup bedrijven, richting een investeringsbeslissing. Na mijn studie en stage te hebben afgerond, kreeg ik de unieke kans aangeboden om bij InnovationQuarter aan de slag te gaan als Business Developer. Zo gezegd, zo gedaan! In deze functie houd ik mij bezig met energieopslag, de potentie die er ligt voor de regio Zuid-Holland en welke (mogelijke) technologische oplossingen daar een belangrijke rol in spelen. Uiteindelijk brengt mij dit altijd terug naar de ondernemer en de innovatieve technologieën die zij aan het ontwikkelen zijn.

“Als je gedreven bent om verschil te maken en je ondernemende karakter te ontplooien, dan is InnovationQuarter de plek voor jou om te gaan werken.”

Matthijs Damm

Startup Business Coach

De mix van zowel het technische als het business aspect maakt mijn functie uitdagend. In mijn rol help ik startups, in de energietransitie, verder naar groei en marktvalidatie. Hiervoor zijn een aantal stappen essentieel waar wij ze in begeleiden vanuit InnovationQuarter. Deze business kant wil ik graag verder ontwikkelen en daar krijg ik bij InnovationQuarter alle ruimte voor. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan hoog op de agenda binnen de organisatie. Ik leer veel van mijn (senior) collega’s en onlangs heb ik een training van Gritd gevolgd over het StartupFramework en welke stappen nodig zijn voor marktvalidatie.

InnovationQuarter Jaarevent 2022 | © Verkijk

Het verschil maken

In mijn rol als Business Developer krijg ik de kans om echt impact te maken. Ik werk nauw samen met innovatieve startups die bijdragen aan de grotere uitdagingen, zoals de energietransitie. Ik zie hoe deze bedrijven groeien, van idee naar volwassenheid, en daarin bied ik op verschillende manieren ondersteuning. Zo draag ik ook bij aan een ‘betere wereld’ en dat maakt voor mij werken bij InnovationQuarter uniek.

InnovationQuarter is een omgeving waar ondernemerschap wordt aangemoedigd. In mijn rol krijg ik veel vrijheid om met mijn ideeën aan de slag te gaan en technologische innovaties verder te brengen. Ook is InnovationQuarter een kleine(re) organisatie en dat biedt je de mogelijkheid om mooie stappen te maken. Als je gedreven bent om verschil te maken en je ondernemende karakter te ontplooien, dan is InnovationQuarter de plek voor jou om te gaan werken.

Kom jij ons team versterken? Bekijk hieronder de vacatures.

Een dag uit het leven van Matthijs

Ik begin de dag vaak met sporten, tussen 07:00 uur en 08:00 uur. Het liefst loop ik daarna naar werk. Dit is ongeveer een half uurtje vanaf mijn huidige woning. Om 9 uur start ik mijn werkdag. Elke dag ziet er eigenlijk anders uit. Zo kan een dag gevuld zijn met een overleg met collega’s om elkaar op de hoogte te brengen van kansen binnen de energiesector, een bezoek buiten de deur aan een ondernemer op een gave locatie of een afspraak met een samenwerkingspartner in de regio. Ook werk ik weleens in het CIC, het groothandelsgebouw in Rotterdam, waar een kantoorruimte beschikbaar is om te werken. Erg handig, mocht ik een afspraak hebben in de omgeving Rotterdam.

Mijn sportieve routine zie je ook terug in mijn agenda, waar ik tijd vrijmaak om buiten te wandelen met collega’s en even te ontspannen, bijvoorbeeld met een potje tafeltennis of pinball. Aan het einde van de dag neem ik de tijd om alles goed af te sluiten. Als ik ‘s ochtends niet heb gesport, dan gebruik ik daar de middag voor.

Verhalen van andere collega’s

Martine Koole, projectmanager internationalisering cybersecurity

“Wij doen de dingen niet omdat we ze altijd zo gedaan hebben, maar omdat ze er echt toe doen.”

Lees hier het interview met Martine >

Aïsha de Bruin, Project Controller

“Hoewel we de afgelopen jaren significant zijn gegroeid, behouden we de sfeer van een kleine organisatie.”

Lees hier het interview met Aïsha >

Philip Meijer, Senior Account Manager Cybersecurity

“Mijn collega’s zijn ambitieus, eigengereid en willen graag iets bereiken. Er is altijd ruimte voor gezelligheid. Daar word je toch vrolijk van?”

Lees hier het interview met Philip>

Wat leuk dat je enthousiast bent om bij ons te komen werken. Zie je op dit moment geen vacature die bij jou past? Stuur ons een open sollicitatie of neem binnenkort opnieuw eens een kijkje op deze pagina. Misschien hebben wij straks dé baan voor jou!

Stages

Wat leuk dat je enthousiast bent om je stage bij ons te lopen. Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe stagiair(e)s, dus als je op dit moment geen stagevacature ziet die bij jou past, hou deze pagina en onze social media kanalen dan in de gaten of stuur ons een open sollicitatie. Misschien hebben wij straks dé stage voor jou!

NIEUWSBRIEF