Terug naar overzicht

Collectieve activiteiten Internationalisering Energie & Circulair 2023

Is jouw onderneming actief in de sectoren hernieuwbare energie en/of circulariteit? Denk je erover na om internationaal te schalen? InnovationQuarter heeft in 2023 een aantal collectieve Internationaliseringsactiviteiten op het programma. Collectieve beursbezoeken, handelsmissies en programma’s gericht op de voorbereiding op jouw internationale groei.
Cybersecurity en/of high tech bedrijven zijn ook welkom om deel te nemen aan de programma’s.

 • Inspiratiemissie Duurzame Bouw & Energiesystemen naar Duitsland
  Noordrijn-Westfalen – 8 maart 2023
  Wil jij verkennen welke kansen de Duitse markt voor jouw bedrijf biedt? Dan is deze eendaagse missie naar Noordrijn-Westfalen een mooie mogelijkheid om dicht bij huis te beginnen. Krijg meer inzicht in de markt en ontmoet toekomstige handelspartners. Voor meer informatie en voor de inschrijving, klik hier.
 • Export Accelerator Program
  Nederland/online – maart & april 2023
  Overweeg je internationaal actief te worden of wil je groeien op een bepaalde doelmarkt? Dit programma helpt jou om gestructureerd toe te werken naar een positieve cashflow uit één specifieke buitenlandse markt. Ontdek wie je klant is en hoe je hen het beste kunt benaderen. Voor meer informatie en voor de inschrijving, klik hier.
 • Netwerkevent Duurzame Bouw & Energiesystemen
  Rotterdam – 23 maart
  Hoor meer over mogelijkheden voor internationalisering voor jouw bedrijf in verschillende markten, ontmoet andere ondernemers met dezelfde ambities en kom erachter aan welke events jullie (samen) kunnen deelnemen. Om aan te melden, klik hier.
 • Dutch-Nordic Market Access program
  Nordics/online – april t/m november 2023
  Wordt één van de +/- 5 Nederlandse en 5 Scandinavische hoog-innovatieve bedrijven die gedurende een half jaar ondersteuning krijgen bij het betreden van elkaars markt. In verschillende (online) sessies werken we met lokale experts aan je marktkennis, propositie en pitch en plannen we vervolgens een reis naar Scandinavië om potentiële partners te ontmoeten. Geef nu vast je interesse door, klik hier.
 • Hannover Messe
  Hannover – 17 t/m 21 april 2023
  Ben je een startup en wil je de Duitse markt betreden of ben je op zoek naar nieuwe technologie partners in Europa? Neem dan deel aan het Nederlands Paviljoen op de Hannover Messe in Duitsland van maandag 17 tot en met 21 april 2023. Startups kunnen zich aanmelden bij InnovationQuarter. Geef je interesse door, klik hier.
 • Handelsmissie Duurzame Bouw en Energiesystemen naar Zweden
  Gotenburg – 7 t/m- 8 mei 2023
  Verken de kansen in de regio Gotenburg en ontmoet potentiële klanten en partners tijdens deze handelsmissie. Het programma zal deels in twee tracks opsplitsen, één met een focus op duurzame bouw, en één met een focus op energiesystemen. De energietrack zal o.a. een bezoek brengen aan de Elfack beurs. Voor de duurzame bouwbedrijven zal er een programma in de stad worden vormgegeven met o.a. enkele projectbezoeken. Geef hier je interesse door.
 • Netherlands Paviljoen op CIRED
  Rome – 12 t/m 15 juni 2023
  Breng jouw oplossing voor smart en/of safe grids onder de aandacht bij Europese netbeheerders op de CIRED 2023, de International Conference & Exhibition on Electricity Distribution. Vanuit InnovationQuarter stellen we een beperkt aantal plekken beschikbaar op het Netherlands Paviljoen. CIRED is hét event voor internationale DSOs en aanverwante bedrijven. Geef nu vast je interesse door, klik hier.
 • Netherlands Paviljoen op ENLIT Europe
  Parijs – 28 t/m 30 november 2023
  Breng jouw innovatieve energieoplossing onder de aandacht bij de Europese energiesector. Vanuit InnovationQuarter stellen we een beperkt aantal plekken beschikbaar op het Netherlands Paviljoen op ENLIT Europe beurs. Kom in contact met de grote Europese spelers in generation, distribution and transmission, en een breed scala aan gerelateerde technologiebedrijven. Geef nu vast je interesse door, klik hier.
 • Strategische begeleiding bij internationale opschaling
  Nederland– Q3/Q4 2023
  Boost jouw internationale strategie met behulp van de Globaliser. Het programma bestaat uit 5 interactieve sessies met veel experts/founders, 10 uur 1-op-1 coaching, een duidelijke structuur om te werken aan je internationale strategie, hands-on tools en toegang tot een internationaal netwerk. Het eindresultaat? Je weet welke markten het meest kansrijk zijn, maakt een go-to-market strategie en een roadmap om deze uit te voeren. Geef nu vast je interesse door, klik hier.

Meer weten?

 • Lees hier hoe wij de Nederlandse energie- en circulaire sector helpen met internationaliseren.
 • Innovatie in de high-tech sector: hoe InnovationQuarter ondernemers helpt bij internationale expansie, lees meer.
 • Lees hier hoe wij ondersteuning beden aan uw cybersecuritybedrijf om een solide basis van vertrouwen te creëren en sneller succes te boeken in uw doelmarkt.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Anne de Vries

Anne de Vries

Senior Projectmanager Internationalisering Energie & Circulair
Nieuwsbrief