Terug naar overzicht

Chinees MedTechbedrijf Coriton gaat Europa veroveren vanuit Zoetermeer

Ontwikkelaar en producent van medische instrumenten Shenzhen Coriton Instrument Co., Ltd.heeft een vestiging geopend in Zoetermeer om de Europese markt beter te kunnen bedienen. Vanuit dit kantoor zullen sales, logistiek en administratieve taken uitgevoerd worden. Bovendien is het de ambitie van Coriton om deze locatie als centrale servicehub aan andere Chinese bedrijven aan te bieden, zodat kennis en kosten gedeeld kunnen worden bij Europese marktbetreding. Dit biedt perspectief voor Zoetermeer om een belangrijke hub te worden van waaruit Chinese bedrijven kunnen groeien, met een positieve impuls aan de lokale werkgelegenheid als gevolg.

Strategische aanwinst voor het life-sciences cluster in Zuid-Holland

Het in 2011 opgerichte Coriton is een grote speler op de Chinese markt en leverde een belangrijk deel van de beademingsapparatuur voor het noodhospitaal in Wuhan in de begindagen van de coronapandemie. De pandemie onderstreepte voor Coriton de urgentie om te internationaliseren, en dichter bij Europese klanten te zijn. In mei werd daarom de Nederlandse entiteit van Coriton, Umedwings BV opgericht.

Productkwaliteit is een belangrijke kernwaarde van Coriton’s bedrijfsfilosofie. Door samenwerking met TUV, een internationaal erkende Duitse certificeringsorganisatie, heeft Coriton in eerste instantie een productkwaliteitscontrolesysteem gecreëerd dat voldoet aan internationale normen, van productontwerp, tot testen, massaproductie en productwijzigingen. Coriton is dan ook de enige Chinese leverancier van medische apparatuur met accreditatie van zowel de Duitse TUV, ISO9001, FDA, als Huatongwei Rohs environmental testing.

Geolocatie, logistiek, samenwerking en talent

De heer Guo , oprichter en directeur van Coriton: “in de vroege fase van het plan om internationaal uit te breiden, lag mijn keuze tussen Nederland, Duitsland en België. Daarbij ontdekte ik dat Nederland zich op het kruispunt van de Noord-Atlantische route en de Europese zee bevindt. Met uitzicht op de Noordzee, met het Europese continent op zijn rug, staat het bekend als de “poort naar Europa”. Bovendien, zegt hij, heeft Nederland een goed ontwikkeld logistiek systeem, uitstekend verbonden luchthavens, zeehavens en wegtransportroutes, evenals een internationale en open zakelijke omgeving.

Ook noemde hij in het bijzonder het life sciences & health cluster in Zoetermeer en de bredere regio Zuid-Holland. Het Dutch Innovation Park in Zoetermeer biedt tal van mogelijkheden voor samenwerking met lokale bedrijven en de Faculteit IT en Design van De Haagse Hogeschool. Medical Delta, een samenwerkingsverband tussen de Erasmus Universiteit, Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en LUMC, biedt uitzicht op geweldige samenwerkingen en verzekert de aanwas van technisch en medisch opgeleid talent. Daarom is de eerste locatie, het Europese hoofdkantoor van Coriton in Zoetermeer gevestigd. Naarmate het bedrijf groeit, zullen ook haar activiteiten op het gebied van productontwerp en R & D-samenwerkingen in Europa gevestigd worden.

De vestiging van Coriton is bovendien een mooie aanvulling op de bedrijven die reeds onderdeel uitmaken van het binnen Zoetermeer bestaande cluster (e-)health en care. Daarnaast biedt

Plannen voor de toekomst

Met assistentie van de Netherlands Foreign Investment Agency en InnovationQuarter is de Nederlandse entiteit van Coriton “Umedwings BV” met succes gevestigd in Zoetermeer. De heer Guo stelt dat de assistentie zijn vertrouwen in het investeren in Nederland heeft versterkt en de lokalisatie van de Nederlandse BV heeft versneld. Hij hoopt in de toekomst de samenwerking met NFIA en InnovationQuarter voort te zetten, zodat Coriton de weg van internationalisering kan blijven verkennen en ontwikkelen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Sasja Heijman

Program Manager International Talent