Terug naar overzicht

CapitalFest presenteert 5 innovaties die de wereld gaan veranderen

De wereld staat voor een aantal grote uitdagingen, zoals op het gebied van energie, klimaat, gezondheidszorg en digitale veiligheid. Met voldoende kapitaal kunnen startups veel van die uitdagingen oplossen. Daarom brengt CapitalFest op 27 september honderden Europese startups in contact met ruim 100 mrd. aan privaat investeringskapitaal. Daarnaast presenteert CapitalFest vijf startup-innovaties die de wereld zullen veranderen.

StartupFest Europe / CapitalFest 2017

StartupFest Europe

Startups zijn goed voor de economie. Ze zorgen onder meer voor innovatie en werkgelegenheid. Om te kunnen groeien hebben startups onder meer kapitaal, kennis en klanten nodig. Daarom startte StartupDelta in 2016 met StartupFest Europe, een festival waar startups en scale-ups de funding vinden om hun bedrijf te laten groeien, toekomstige klanten ontmoeten en inspiratie vinden bij internationale topsprekers.

StartupFest Europe bestaat dit jaar uit een hoofd-evenement (CapitalFest) en door het land heen thematische events. Het thema dit jaar is ‘Global Challenges, Startup Solutions’. Voor veel mondiale uitdagingen zijn de oplossingen namelijk te vinden bij jonge, technische bedrijven. Op verschillende momenten gedurende StartupFest Europe zijn er sprekers en challenges over een van de mondiale uitdagingen.

StartupFest Europe verbindt startups uit alle regio’s en sectoren en maakt zo het Nederlandse startup potentieel zichtbaar voor nationale en internationale investeerders ~ Francis Quint, Hoofd InnovationQuarter Capital

Eetbare drones

Tijdens CapitalFest op 27 september in de Beurs van Berlage in Amsterdam, staat er een grote serie internationale topsprekers op het podium (als keynote speaker of deelnemer aan een breakout sessie). Daarnaast is er een speciale videoboodschap van Jack Ma, CEO van Alibaba.

Een aantal van de sprekers is startup of scale-up met een sterke focus op één van de werelduitdagingen. Zoals Boyan Slat. Hij is oprichter en CEO van The Ocean Cleanup, het bedrijf dat technologische oplossingen voor het drijvende plastic in de oceanen ontwikkelt. Slat startte zijn bedrijf in 2013 toen hij 18 jaar oud was. The Ocean Cleanup heeft 31,5 mln. dollar aan funding binnengehaald. Het hoofdkantoor van The Ocean Cleanup staat in Delft.

Nigel Gifford ontwikkelt met zijn bedrijf Windhorse Aerospace eetbare drones die kunnen worden ingezet in rampgebieden. De drones kunnen in de toekomst enkele tientallen kilo’s hulpgoederen vervoeren.

The Ocean Cleanup

Innovatieve vertaalmachine

Tim Houter en zijn collega’s ontwikkelen de oplossing voor snel en veilig vervoer. Zijn team werd onlangs tweede tijdens de SpaceX Hyperloop-competitie van Elon Musk. De eerste testen van de Delft Hyperloop zijn veelbelovend.

Vasco Pedro is oprichter en CEO van Unbabel, een Portugese startup die door gebruik van zowel kunstmatige intelligentie als van ‘echte’ mensen de beste vertaalmachine ontwikkelt. Doel van Unbabel is om mensen wereldwijd beter en eenvoudiger samen te laten werken.

Eyewire is het bedrijf van Amy Robinson Sterling. Eyewire brengt het menselijke brein in beeld door de inzet van een online game. Door het oplossen van 3D-puzzels kan iedereen meewerken aan het visualiseren van ons neurale netwerk.

100 miljard dollar

Naast deze vijf innovatieve startups staat op het podium van CapitalFest onder meer Deep Nishar, ‘s wereld grootste investeerder. Nishar (voormalig vice-president bij LinkedIn) is namelijk managing director van The Vision Fund van de Softbank; The Vision Fund heeft 100 mrd. dollar te investeren. Tijdens CapitalFest krijgen twee startups de gelegenheid hun bedrijf te pitchen bij Nishar. Startups die daarvoor niet worden ingeloot krijgen de kans hun onderneming te presenteren bij de honderden andere investeerders.

Nieuwsbrief