Terug naar overzicht

Vacature / Senior Business Developer Energie

De energietransitie is één van de leidende innovatiethema’s binnen bedrijven en de regio Zuid-Holland. Het haven-industriecluster Rotterdam-Moerdijk is een grootverbruiker van energie en veroorzaakt bijna 20% van de CO₂-uitstoot in Nederland. Om de doelstellingen van het klimaatakkoord te halen zijn drastische maatregelen nodig zoals CO₂-reductie in de industrie, verbetering en efficiënt gebruik van energie- en grondstoffen. Het toepassen van elektrificatie, ook wel Power-2-X genoemd, is een bewezen belangrijke en niet uit te sluiten verduurzamingsoptie. Fossiel gedreven processen worden vervangen door elektrisch aangedreven processen.

Deze ontwikkelingen op het gebied van industriële elektrificatie vragen om een strategische prioritering, een ecosysteemaanpak en innovaties. Als Business Developer Energie is dat waar je dagelijks aan werkt. Met visie en passie bouw je samenwerkingen op en grijp je kansen om de energietransitie te versnellen. Een functie met veel vrijheid en impact.

Zo ziet jouw werk er uit

Binnen de Business Unit Innoveren adviseren en begeleiden we innovatieve ondernemers, en werken we samen met kennisinstellingen en relevante overheden aan de versnelling van de energietransitie. Dit doen we door een succesvol ecosysteem te bouwen en te werken aan baanbrekende programma’s/ projecten binnen de industriële elektrificatie.

Als Business Developer Energie ben je bijvoorbeeld 2 dagen in de week verbonden aan het FieldLab Industriele Electrificatie (www.flie.nl). Het fieldlab richt zich op het versnellen van de ontwikkeling en implementatie van innovatieve technologieën op het gebied van industriële elektrificatie. Daarnaast ben je thematrekker van Power-2-X programma (https://www.innovationquarter.nl/item/energie-en-klimaat/).

En tenslotte adviseer je (binnen dit aandachtsgebied) bedrijven/ondernemers inzake business development, business cases en/of verdienmodellen zodat bedrijven financieerbaar worden (investor ready) door InnovationQuarter (Investeren) en/of andere investeerders.

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke Impact voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

  • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
  • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
  • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Hier kom jij te werken

Je komt te werken in het team Duurzaam & Schoon, een van de drie teams binnen de Business Unit Innoveren. Met het team werk je aan de transitie naar een duurzame en toekomstbestendige economie in Zuid-Holland. Het team bestaat uit een krachtige combinatie van technische, markt- en financiële expertise.

Wat vragen we van je?

  • Je bent gedreven om het verschil te maken in de duurzame energiesector;
  • Je bent een proactieve, zelfstartende professional met een academische achtergrond en hebt minimaal 7 jaar ervaring met projecten in de duurzame energiesector op het snijvlak van organisatie, techniek en business case;
  • Je hebt een netwerk in op het gebied van duurzame energiesector (bij voorkeur op het gebied van elektrificatie/Power-2-X);
  • Je hebt ervaring in een multi-stakeholderomgeving met meerdere belangen en bent communicatief sterk;
  • Je bent resultaatgericht, een doener die ambitieuze ideeën en initiatieven omzet naar concrete acties en helpt de brug te slaan tussen strategie en uitvoering;
  • Je bent een teamplayer die goed kan samenwerken en in staat is om samen met collega’s, de partners en regionale koplopers in de sector innovaties te implementeren.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ruim 100 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Zodra corona het weer toelaat, kun je met elkaar eten aan de lunchtafel of deelnemen aan vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten, zelfs nu zien we leuke (online) initiatieven tussen collega’s ontstaan. Geen verplichting, wel erg gezellig. Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. Wij bieden je een passend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de € 70.000,- en € 82.000,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Dan ontvangen wij graag je CV en motivatiebrief via Pure Executive Search, het bureau die de werving en selectie voor ons verzorgt (lempers@pure-executivesearch.nl). Met vragen kun je contact opnemen met Imke Lempers van PURE Executive Search (31(0)653443769).

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.