Terug naar overzicht

Bruisende Holland IT Security House en side event op Infosec 2019

‘Time to leave people.. time to leave!’ De beveiligers duwen de gasten van het Holland IT Security House met zachte hand richting de uitgang van de Infosec. Voor het eerst is er een Holland Paviljoen en ter afsluiting van de eerste beursdag is er op het paviljoen een borrel georganiseerd. De muziek staat aan en de DJ die speciaal hiervoor naar Londen is gereden doet zijn werk uitstekend. De bezoekers van de beurs, de ondernemers die in de buurt staan en alles en iedereen die wat met Nederland hebben is aanwezig. De beveiliging vindt echter dat het tijd is om te stoppen. De Nederlandse aanwezigheid wordt opgemerkt.

Achtergrond van deze anekdote is dat een zevental Nederlandse bedrijven zich hebben verenigd in het Holland IT Security House en van 3 tot 6 juni zich hebben gepresenteerd op een van de grootste informatie beveiligingsbeurzen in Europa: de Info Security 2019.

De beurs kent circa 400 exposanten en 20.000 bezoekers. Aangezien Nederland een van de meest innovatieve landen ter wereld is volgens de Global Innovation Index met veel informatie beveiligingsbedrijven zijn is het niet gek dat er met vereende krachten een samenwerking is gevonden. RVO, InnovationQuarter en The Hague Security Delta (HSD) hebben een paviljoen georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Londen. De deelnemende bedrijven waren:

Op maandag is de stand geïnspecteerd en op een enkele stikker na, die nog even geruild moest worden zag het er al tiptop uit. Maandagavond begon met een kickoff op de Ambassade aan Hyde Park gevolgd door een diner voor de standhouders en de ‘Friends of Holland’. Dit laatste is een concept om bedrijven die interesse hebben in wat er rondom de Infosec gebeurt en de standhouders met elkaar in contact te brengen en zo een sterker front te vormen richting de Engelse markt.

Op dinsdagmorgen begon de beurs die dus werd afgesloten met en DJ en een borreltje. De Ambassade had wat mensen gecharterd om de netwerkende ondernemers van een hapje en een drankje te voorzien en de bijeenkomst werd zeer goed ontvangen. Helaas zijn de Britten wat strikt met tijd en werd de borrel eerder afgebroken dan wenselijk was voor de bezoekers.

Naast de talloze geïnteresseerde ondernemers vanuit het Verenigd Koninkrijk en vele andere landen hebben de Ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk, de heer Simon Smits, en de wethouder van de gemeente Den Haag, mw. Saskia Bruines de stand bezocht en met de ondernemers die exposeerden gesproken.

Op woensdagavond was een NL – UK Infosec Meetup bij Oracle georganiseerd. Hier heeft het Britse Ministerie voor ‘Digital, Culture, Media & Sport’ uiteen gezet hoe in de toekomst omgegaan dient te worden met data in verhouding tot de Brexit. Het Ministerie voor internationale handel gaf aan waarom de UK een fantastische markt is voor ondernemers uit Nederland en Jurren de Groot van Briddge spijkerde de aanwezige ondernemers bij wat Nederland te bieden heeft. Wethouder Bruines opende het event en Chris van Voorden van InnovationQuarter hield een panel met Cyberspint, EclectIQ, HSD, Secureme2 scherp bij de les.

Chris van Voorden stelt de panelleden vragen over hoe zij zaken doen in het Verenigd Koninkrijk. Panelleden zijn: Joris den Bruinen, Directeur The Hague Security Delta (HSD), Thomas Kramps, Global Sales Director Cybersprint, Joost van Hest, SVP Sales & Solutions bij Eclecticiq, Aad van Boven, CEO van Secureme2.

Tijdens de beurs maakte Apvera haar lidmaatschap bij The Hague Security Delta bekend. Dit ‘Threat Intelligence en Risk Monitoring’ bedrijf komt oorspronkelijk uit Singapore en heeft zich recent in Nederland gevestigd. Tevens kondigde CyberExer aan zich in Den Haag te gaan vestigen. Dit bedrijf houdt zich bezig met het trainen van overheden en bedrijven om zich te wapenen tegen cyber aanvallen.

 

CEO van Apvera Eric Meyer en directeur van HSD, Joris den Bruinen bezegelden het partnerschap met een handdruk.

De laatste dag had Cybersprint nog de mogelijkheid om tijdens de conferentie een presentatie over Talking Tactics te houden en voor diegenen die nog niet terug naar Nederland keerden was er een HackerOne bijeenkomst. Dit van oorsprong Nederlandse bedrijf was evenals ICT 2.0, CybExer, Axite, Guardian360 B.V. en The Hague Convention Bureau Friend of Holland.

De eerste geluiden van de ondernemers waren positief en er is een kans dat er volgend jaar een vervolg komt. Heeft u interesse? Laat het ons alvast weten. Een volgende Holland IT Security House zal in september op de IT-SA in Duitsland plaats vinden en begin 2020 op de RSA in San Francisco.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Martijn van Hoogenhuijze

Senior Account Manager Cybersecurity / Teamlead Foreign Investments