Terug naar overzicht

Breder aanbod en vernieuwde website SMITZH

De afgelopen maanden is er vanuit alle SMITZH-partners hard gewerkt aan het versterken van onze diensten. Om nog beter aan te sluiten bij jouw behoeften, hebben we ons aanbod en onze website flink uitgebreid. Zo vertellen we je graag wat er kan als jij vragen hebt over de implementatie van een slimme technologie, zelf maaktechnologie wilt ontwikkelen of naar het buitenland wilt. Wil jij je oriënteren, verdiepen of zoek je juist financiering? Voor elk van je behoeften hebben we nu een specialist beschikbaar die jou het snelste en beste kan helpen bij jouw vragen. Naast mogelijke hulpvragen vind je nu ook informatie over diverse technologieën en thema’s op onze site. Door ons nieuws en de agenda hieraan te koppelen, hopen we dat jij nog sneller vindt wat je zoekt en een beter beeld krijgt van de mogelijkheden op het gebied van smart manufacturing.

Een specialist voor elke hulpvraag

Door versterking van het programma met nieuwe partners zoals FME, TU Delft en de koninklijke metaalunie, kunnen we jou nu nog beter van dienst zijn. Via SMITZH bundelen we de krachten van diverse experts in onze regio. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar hoe je jouw bedrijf kunt digitaliseren en meer kostenefficiënt kunt werken? Vraag dan een bedrijfsscan aan via onze contactpersonen vanuit de Hogeschool Rotterdam en Haagse Hogeschool. Wil je graag deelnemen aan een peer-2-peer-groep rondom een bepaald thema of zoek je een leverancier om jouw probleem op te lossen? Onze expert van Holland Instrumentation helpt je bij het versterken van jouw netwerk. Wil je samen met een fieldlab een nieuwe technologie testen, dan kan onze programmamanager vanuit TNO jou snel laten weten of er mogelijkheden zijn om dit met hulp van SMITZH te doen. Vanuit metaalunie is er veel expertise over de beste digitale leeromgevingen en accreditatie van Digital Skills opleidingen voor de Zuid-Hollandse maakindustrie. Je vindt het totaaloverzicht van hulpvragen en de contactgegevens van onze specialisten nu hier.

Oplossingen ontwikkelen vanuit onderzoeksthema’s

Met SMITZH willen we de expertise van de Zuid-Hollandse fieldlabs nog beter op de kaart zetten. We laten je niet alleen zien wat er nu kan, maar bieden ook graag de kennis en faciliteiten van deze plekken aan om samen met jou vernieuwend onderzoek te doen. Dit maakt innoveren voor jou goedkoper en makkelijker. De thema’s waar onze fieldlabs in samenwerking met TNO momenteel nieuwe inzichten op ontwikkelen zijn: flexibele maaktechnologiemensgerichte technologiedigital twinning en data delen. Voor ieder thema lichten we mogelijke onderzoeksvragen toe en geven we voorbeelden van actuele ontwikkelingen bij onze fieldlabs en voorbeeldbedrijven in de regio. Denk bijvoorbeeld aan vragen als: ‘Hoe kan ik slimme robots inzetten voor kleine series en enkelstuks productie?’, ‘Welke eisen stel je aan Digital-Twinning-software maar ook aan hardware en omgeving?’ of ‘Is blockchaintechnologie een geschikte, betaalbare oplossing voor het veilig delen van data in mijn keten?’.

Slimme technologieën

Loop jij in jouw organisatie tegen problemen aan en ben je benieuwd of een slimme maaktechnologie daaraan kan bijdragen? Wil je graag duurzamer of kostenefficiëntie werken, maar weet je niet hoe? Wellicht kan een slimme technologie hierbij helpen. Op onze site vind je momenteel informatie over roboticakunstmatige intelligentieoptica en 3D-printen. Bij iedere technologie staat een link vermeld naar het Zuid-Hollandse fieldlab dat jou hier het beste bij kan helpen. Zij hebben ervaring met de toepassing ervan en weten wat er mogelijk is. Het gaat jou immers niet om de technologie, maar om wat je er mee kunt bereiken. Daarom vind je op deze pagina’s ook actuele voorbeelden van toepassingen in de vorm van nieuws, inspirerende cases en events. Zo lees je bijvoorbeeld over Curve Works, een bedrijf dat een aanpasbare mal ontwikkelde om productie van composieten scheepsbouwonderdelen velen malen goedkoper en sneller te ontwikkelen dan van metaal. Of over Air Products, Fokker en voestalpine die samen met RAMLAB 3D-printtechnologie wisten in te zetten om de productie en reparatie van metalen mallen te versnellen. Verschillende technologieën kunnen je een zelfde resultaat opleveren. Wij denken graag met je mee welke technologie het beste bij jouw vraagstuk past.

Mijn vraag staat er niet bij

Ben je op zoek naar iets dat je niet op onze site kunt vinden? Schroom ook dan niet om contact met ons op te nemen. We willen ons aanbod zoveel mogelijk richten op de behoeften van de Zuid-Hollandse maakindustrie om sneller, goedkoper, duurzamer of hoogwaardiger te produceren door digitalisering. Jij helpt ons die behoeften inzichtelijk te maken. Het aanbod vanuit SMITZH is dan ook constant in ontwikkeling. Op dit moment wordt er bijvoorbeeld ook hard gewerkt om diensten aan te kunnen bieden op het thema circulair.

Samen ontwikkelen we Nederland tot het meest flexibele en het beste digitaal verbonden productienetwerk van Europa. Kom jij uit een andere regio dan Zuid-Holland? Op de landelijke Smart-Industry-website vind je een overzicht van alle Smart Industry hubs.

Binnenkort is alle nieuwe informatie over ons aanbod ook in het Engels beschikbaar.

Nieuwsbrief