Oxy-Low is wereldwijd actief in de markt met haar biologische insecten behandelmethoden, die niet schadelijk zijn voor mens en milieu, en daarnaast bijdragen aan de kwaliteitsbewaring van het product. Oxy-Low specialiseert zich in alternatieve biologische insecten behandelmethoden en kwaliteitsbewaring van food en non-food commodities. Door producten aan laag zuurstof bloot te stellen sterven insecten af. Hiermee wordt het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen overbodig.

Hoe het werkt

Oxy-Low doet dit door middel van haar kosten-efficiënte complete verpakkingssysteem – gebaseerd op de principes van Modified Atmosphere. Het systeem verpakt producten onder laag zuurstof en omvat een verpakkingsmachine met complementair gasdicht verpakkingsmateriaal (SMART liners). Het systeem is ontwikkeld voor veilig kwaliteitsbehoud en een insectenvrije opslag en vervoer van het verpakte product. De Oxy-Low Modified Atmosphere verpakkingslijn biedt daarnaast ook bescherming tegen re-infestatie van insecten. Bovendien is de methode vaak goedkoper door het geïntegreerde energiebesparingssysteem, de korte behandeltijden en het reduceren van product herroeping. Dit product is geschikt voor een verscheidenheid aan landbouwproducten en kan worden ingezet in de complete product supply chain van de oogst tot aan het eindproduct.

Als alternatief biologisch insectenbestrijdingsmiddel heeft Oxy-Low de SMART CA-behandelkamers ontwikkeld. De gasdichte en klimaat gecontroleerde behandelkamers stellen geïnfesteerde commodities bloot aan laag-zuurstof condities (Controlled Atmosphere behandeling) zonder dat er toxische gassen worden gebruikt. Door de uitrusting van de kamers met een Dynamic Energy Control (DEC®) systeem worden behandeltijden verkort en energiebesparingen tot 70% gerealiseerd in vergelijking met alternatieve CA kamers (die werken op een elektrisch verwarmingssysteem).

Samenwerking

Oxy-Low ontvangt groeifinanciering van InnovationQuarter om haar internationale groei te versnellen en haar productportfolio uit te breiden. Door in te zetten op de doorontwikkeling van nieuwe innovatieve high-end verpakkingssystemen kunnen de oplossingen van Oxy-Low in een industriële omgeving steeds grotere volumes behandelen en verpakken. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in onderzoek dat erop is gericht om de oplossingen van Oxy-Low ook toepasbaar te maken voor een groter aantal commodity producten. Oxy-Low streeft ernaar haar oplossingen continu te blijven verbeteren om haar klanten te kunnen ondersteunen in de huidige uitdagingen die zij tegenkomen rondom insectenbestrijding en kwaliteitsbehoud.


Deze investering door InnovationQuarter in Oxy-Low is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, in de range van €0-500k.

Lees meer over het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

Status: Actief