Munisense is marktleider in het online en realtime monitoren van omgevingsparameters, zoals geluid, water en binnenklimaat en heeft de ambitie deze positie uit te bouwen zowel in Nederland als ook internationaal. Sinds 2008 creëert, levert en beheert Munisense innovatieve realtime en online meet- en regeloplossingen voor bedrijven en overheden.

Hoe het werkt

De Munisense-oplossingen zijn volledig geoptimaliseerd voor het meten op afstand en de ontsluiting van de meetdata via het internet. Het bestaat uit een uitgekiende familie van snel plaatsbare, kleine, draadloze energiezuinige (weerbestendige) meters, welke hun meetdata opslaan in de de cloud. De technologie is gebaseerd op internationale standaarden voor draadloos meten en integreert zowel Internet of Things, Wireless Sensor Technology (WSN) als M2M-technologie. Dit vereenvoudigt de integratie met andere systemen, maar maakt vooral online meten zeer betaalbaar. Munisense noemt dit het ‘nieuwe meten’.


Deze investering door InnovationQuarter in Munisense is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, in de range van €0-500k.

Lees meer over het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

Status: Actief