MOCS is een succesvolle onderneming die gevestigd is in de incubator YES!Delft. Het bedrijf combineert engineering- en advieswerk met het lanceren van nieuwe producten in de Maritieme, Offshore en Civiele sector. Nieuwe producten worden ontwikkeld op basis van de kerncompetenties van de engineers van MOCS; structural engineering, materiaalkennis, productieautomatisering en softwareontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is de spinoff FWD. Deze ontwerp- en prodcutiemaatschappij van vezelversterkte kunststof bruggen werd in 2016 succesvol verkocht aan Groot Lemmer. MOCS groeit en ontwikkelt zich snel en bestaat inmiddels uit een team van meer dan twintig gedreven ingenieurs met diverse achtergronden.

Hoe het werkt

MOCS wendt de invstering van InnovationQuarter aan ten behoeve van de twee spinoffs Viktor en CODURE die een doorbraak teweegbrengen binnen respectievelijk de design engineering software markt en die van waterleidingherstel. Beide producten hebben de potentie om grote markten te veroveren.

Viktor

Het web-based platform Viktor biedt een geautomatiseerde oplossing voor complexe en herhaalde ontwerpprocessen in de civiele techniek. Door de toepassing van parametrisch ontwerpen besparen de klanten van Viktor veel tijd en geld en worden menselijke fouten voorkomen. Klanten zijn onverdeeld enthousiast en geven aan meer dan 75% minder tijd kwijt te zijn aan dit proces. Daarnaast kan er veel sneller worden aangeboden, betere ontwerpen gegenereerd, minder fouten gemaakt, risico’s beperkt en specialisten effectiever ingezet. Dit leidt tot hoge kostenbesparingen, grotere marges en betere competitiviteit.

Codure

CODURE maakt koppelstukken voor leidingen die worden vervangen via de ‘cured-in-place piping’ methode. De MOCS koppelstukken zijn de missende schakel om de CIPP-methode ook bij drinkwaterleidingen toe te passen. De tests met marktpartijen zijn in een vergevorderd stadium en een eerste commercieel project wordt momenteel opgeleverd in samenwerking met Insituform en Brabant Water.