Terug naar overzicht

Babybloom overgenomen door Chinese couveuse fabrikant

De Chinese couveusefabrikant Ningbo David Medical wil de bijzondere couveuse van het bedrijf Babybloom opnieuw gaan produceren en verkopen.

Babybloom overgenomen door Chinese couveuse fabrikant

Het Leidse bedrijf Babybloom Healthcare is verkocht aan de Chinese couveusefabrikant Ningbo David Medical. Die wil de bijzondere couveuse waarmee Heleen Willemsen en Jeroen van den Hout de wereld hoopten te veroveren, opnieuw gaan produceren en verkopen.

Babybloom won sinds de oprichting in 2009 diverse prijzen en kreeg internationaal aandacht voor de vernieuwende kijk op zorg voor te vroeg geboren baby’s. In september 2014 investeerde InnovationQuarter in Babybloom zodat het bedrijf de productie van de couveuses op kon schalen en om de internationale verkoop- en distributie in te richten. De BabyBloom couveuse is de eerste couveuse ter wereld waarmee een moeder in bed haar kind op schoot kan nemen, waaraan gebruikers zittend kunnen werken en die het kind beschermt tegen schadelijke prikkels.

Toegang tot Westerse markten

De onderneming verkocht haar producten in diverse landen en maakte in 2015 een sterke omzetgroei door. In 2016 kwam het bedrijf in zwaar weer nadat onderhandelingen voor een nieuwe investeringsronde in de slotfase onverwachts stukliepen. Het Chinese bedrijf is één van de grootste couveuseproducenten in de wereld, en heeft vooral in delen van Azië een sterke marktpositie. Met de Nederlandse high-end BabyBloom couveuse denkt het bedrijf meer voet aan de grond krijgen in de westerse markten

 

Bron: Leidschdagblad.nl