Terug naar overzicht

Audus test cloudgebaseerd hoortoestel op 5G bij Do IoT fieldlab

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie lijden bijna 500 miljoen mensen over de hele wereld aan gehoorverlies. Dit aantal loopt op tot naar schatting 900 miljoen in 2050. Gehoorverlies heeft verstrekkende functionele, sociale en emotionele gevolgen en kost wereldwijd $750 miljard per jaar. 

5G-faciliteit Do IoT Fieldlab

Audus Technologies, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in cloudgebaseerde audio-oplossingen voor slechthorenden, test op dit moment een cloud-based hoortoestel. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van de 5G-faciliteit van het Do IoT Fieldlab. De technologie heeft het voordeel van lagere hardwarekosten, lager stroomverbruik en constante software-updates. Maar het verbetert vooral de snelheid waarmee het geluid bij de gebruiker terechtkomt. 

Knisper, de motor van de hooroplossing van Audus Technologies, verplaatst de verwerking van geluid van een lokaal apparaat, dus een conventioneel hoortoestel, naar de cloud. Daarvoor is het van belang dat de overdracht van het geluid heel erg snel gaat. Voor slechthorenden mag de vertraging niet hoger zijn dan 20 milliseconden om het geluid te synchroniseren met liplezen en live geluid. 

Op dit moment is de snelheid van gegevensoverdracht met 4G-verbindingen niet voldoende voor live spraak. Het gebruik van 5G in combinatie met een nieuwe netwerkinfrastructuur heeft de potentie om de vertraging substantieel terug te brengen tot 1 milliseconde. 

Bekijk hieronder hoe Audus Technologies 5G software inzet:

Subsidie en ondersteuning

Meer weten over deze interessante case en over de subsidieregeling rondom de 5G-faciliteit bij Do IoT Fieldlab? Lees er alles over op de website van Do IoTVoor bedrijven die 5G-innovaties in Zuid-Holland willen ontwikkelen en testen is hulp beschikbaar in de vorm van subsidie, matchmaking en expertise.

Heb je een goed 5G-idee of zoek je meer informatie?
Kijk hier
of neem contact op met Jos Maccabiani (InnovationQuarter), Lenneke de Voogd (Do IoT Fieldlab) of Grisjo Koers (provincie Zuid-Holland).

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Jos Maccabiani

Senior Business Developer Digital Technology