Terug naar overzicht

Airborne International verzekert Serie-C financiering om groeistrategie automatisering te versnellen

Airborne International, een toonaangevende leverancier van geavanceerde composietoplossingen voor een verscheidenheid aan industriële toepassingen, versnelt zijn groeistrategie door een serie C-ronde af te ronden. SABIC heeft via zijn corporate venturing tak, groeikapitaal geïnvesteerd in composietspecialist Airborne International ('Airborne') uit Den Haag. Met deze investering sluit SABIC zich aan bij een financieringsronde met de andere aandeelhouders: Pangaea Ventures, HPE Growth Capital, InnovationQuarter Capital en BOM Capital.

Investeren in groeistrategie

De financieringsronde zal bijdragen aan het volledig automatiseren en digitaliseren van de productie van lichtgewicht composietcomponenten in een breed industrieel spectrum van Airborne.

In diverse markten zoals aerospace, automotive, olie en gas, consumentenelektronica en sportartikelen zijn lichtgewicht en uithoudingsvermogen belangrijke industriële drivers. Continue vezelversterkte thermoplastische composietmaterialen bieden de mogelijkheid om in deze behoeften te voorzien. Door SABIC‘s samengestelde thermoplastische oplossingen te combineren met Airborne’s knowhow, ontstaat de unieke kans om de massaproductie van lichtere en sterkere toepassingen op een kosteneffectieve manier te realiseren.

Digitale infrastructuur voor thermoplastische samengestelde automatiseringstechnologieën

Airborne is een technologieleider die zich toelegt op het ontwerp, de productie en de industrialisatie van geavanceerde composietproducten voor lucht-, ruimtevaart- en maritieme sectoren. Airborne is op weg om hét toonaangevende platform te worden in samengestelde, geautomatiseerde fabricagetechnologieën. Met de nieuwe investering zal Airborne de digitale infrastructuur implementeren die dient als de backbone voor thermoplastische samengestelde automatiseringstechnologieën.

Een belangrijke volgende stap

“De exponentiële toename van het automatiserings- en digitaliseringsniveau en de beschikbaarheid van informatie in de hele supply chain zal een cruciale succesfactor blijken in de composietindustrie. Deze ontwikkelingen, gecombineerd met de integratie van informatie van materiaal naar product, vormen de kern van Airborne’s strategie. De samenwerking met SABIC is een belangrijke stap richting onze nieuwe strategie: een frontrunner worden in de automatisering en digitalisering van samengestelde productieprocessen. Het aantrekken van dit toonaangevende en geavanceerde chemiebedrijf als investeerder in Airborne zien we als een bevestiging van onze strategie. We zijn erg enthousiast over de toegevoegde waarde die SABIC zal brengen op het gebied van de disruptieve ontwikkelingen van onze onderneming”, aldus Arno van Mourik, oprichter en CEO van Airborne International.

Airborne-SABIC-BOM-InnovationQuarter-Series-C-accelerate-automation-growth-strategy-002-760x380

Onderhouds- en reparatieactiviteiten in Woensdrecht

Miriam Dragstra, directeur BOM Capital: “We zijn zeer tevreden met SABIC als aanvullende aandeelhouder en belangrijke partner en klant in de verdere ontwikkeling van Airborne International, en in het bijzonder de samengestelde automatiseringsagenda, die een belangrijk voorbeeld is van hoe Manufacturing 4.0 wordt uitgevoerd en waarmee complexe samengestelde producten kunnen worden gemaakt tegen lage kosten en met hoge flexibiliteit. Deze strategie vergemakkelijkt ook sterke kostenreducties in de onderhouds- en reparatieactiviteiten in Woensdrecht, die een belangrijke groeikern voor het bedrijf is. BOM is daarom verheugd om het bedrijf verder te ondersteunen in deze C-ronde samen met de andere bestaande en nieuwe aandeelhouders. ”

Verborgen innovatief potentieel van Zuid-Holland

Francis Quint, hoofd InnovationQuarter Capital: “De inzet van een wereldwijd toonaangevend chemisch bedrijf zoals SABIC en bestaande aandeelhouders bevestigt in eerste instantie Airborne International’s automatiserings- en digitaliseringsstrategie om het bereik van composieten buiten de traditionele industrieën te vergroten, maar benadrukt ook opnieuw het verborgen innovatiepotentieel van onze regio, Zuid-Holland. InnovationQuarter is vereerd om de voltooiing van deze serie C-ronde te ondersteunen.”

eologo

Nieuwsbrief