Hoe ziet uw bedrijf er over vijf jaar uit? Deze vraag staat centraal op ZIE 2018, het jaarlijkse Zuid-Holland Instrumentation Event. In 2018 vindt ZIE plaats op dinsdag 27 maart. Meld u nu aan!

Zuid-Holland Instrumentation Event - ZIE 2018 @ Leiden

ZIE 2018

ZIE is hét hightech evenement in West-Nederland voor alle ondernemers, opleiders, onderzoekers en andere geïnteresseerden in hightech. Een aantal vooruitstrevende hightech-ondernemers laat tijdens ZIE 2018 zien wat ze nu doen en waar het heen gaat. Met workshops waaraan u als bezoeker kunt bijdragen én u krijgt de kans om op de beurs en de innovatiemarkt te laten zien wat die toekomst voor uw bedrijf inhoudt.

Programma

 • 13.00 uur / Inloop en beursvloer
  Wandel over het LeidsePlein en uitvinderspad via de SMITZH-straat naar het bedrijvenpark. Laat je verrassen door nieuwe producten en diensten. Leer het bedrijf kennen waar je gaat werken. Ontmoet oude bekenden. Maak business op dè hightech markt van West-Nederland.
 • 14.00 uur / Plenair programma
  • Even bijpraten over HI
   Voorzitter André Boer (Krohne) praat u bij over de ontwikkelingen binnen de stichting Holland Instrumentation, de organisator van ZIE.
  • Blockchain: use it or lose it
   Johannes Brouwer, Ledger Leopard
   Wat is Blockchain nu eigenlijk? Waar kan dit het leven voor een maakbedrijf gemakkelijker maken? Levertijd, transparantie en kwaliteit zijn bewezen voordelen. Brouwer vertelt over zijn ervaring bij EXACT, zijn overstap naar een blockchain start-up en kansen voor nu.
  • Van tevreden levering naar tevreden gebruik
   Stefan Morssink, Business Innovatie Manager, HTC Parking & Security
   Hoe breidt je je product uit met diensten? Wat is daarvoor nodig en wat betekent het voor je businessmodel en de propositie. Morssink licht zijn visie toe vanuit zijn ervaring bij HTC P&S, marktleider in speedgates.
  • Digital Manufacturing als katalysator voor bedrijfsvernieuwing
   Erik Dierinck, Director IT, BPM & Quality van Newtec (St Niklaas, België)
   Wat is een ‘Factory of the future? Welke rol speelt digital manufacturing daarin? Wat betekent de digitalisering en automatisering van de productie voor het bedrijfsproces en de relatie met de klant? Dierinck deelt zijn ervaringen vanuit Newtec, een Vlaamse leverancier van hightech elektronica.
 • 15.30 uur / Workshops
  • Samen Smart Manufacturing toepassen (SMITZH)
   Vind inspiratie, kennis en kunde, partners en financiering voor het toepassen van Smart Manufacturing in uw bedrijf. Discussieer met fieldlabtrekkers over slimme workshops en opleidingen. Breng uw innovatiebehoefte in en bouw mee aan slimme consortia.
  • Succesvol vernieuwen: heeft u de oplossing voor de innovatie-uitdaging van grote bedrijven?
   Innovatieve MKB’ers staan bekend om hun creativiteit, snelheid en vernieuwende ideeën. Grote bedrijven beschikken over een sterk netwerk, een groot marktaandeel én hebben toegang tot financiële middelen. Een perfecte match voor nieuwe business en innovatieve oplossingen. Kamer van Koophandel en HI brengen in AddVentured hightech innovatieve mkb-ondernemers en grote bedrijven direct samen. HI biedt daarbij een unieke toolbox om tot goede samenwerking te komen. Ontmoet een groot hightech bedrijf die MKB-ers zoekt voor haar innovatie-uitdaging en denk mee over hoe we deze HI Technology Challenges succesvol kunnen maken.
   Sprekers: Paul d’Hond – KvK | Mirjam Ros – Airbus DS | Bart van Mierlo – S[&]T | Tom van der Horst – TNO.
  • Samen innoveren met de space industrie (YIN)
   Wat zijn dé baanbrekende innovaties in de space-industrie voor de aankomende vijf jaar? En hoe kan je ‘buurman’ uit de regio West-Nederland hierbij helpen, ook als hij niets van ruimtevaart weet? Diverse bedrijven vertellen hun visie over de toekomst van space en hoe de industrie in de regio hierbij kan helpen. Discussieer mee!
  • Samen optrekken in een veranderende omgeving (MedTech)
   In de medical device sector verandert er veel op dit moment, van regelgeving en supply chains tot verwachtingen van artsen en patiënten. Dit leidt tot andere businessmodellen. In die veranderende wereld is co-creatie cruciaal. We informeren de deelnemers over nieuwe regelgeving en presenteren inspirerende cases. Praat mee over stappen die we samen kunnen zetten om succesvoller te zijn.
 • 17.00 uur / Bezoek aan bedrijvenmarkt en netwerkborrel
  Wandel over het LeidsePlein en uitvinderspad via de SMITZH-straat naar het bedrijvenpark. Laat je verrassen door nieuwe producten en diensten. Leer het bedrijf kennen waar je gaat werken. Ontmoet oude bekenden. Maak business op dè hightech markt van West-Nederland.
 • 18.00 uur / Einde

Nieuwsgierig naar wat u op ZIE kunt verwachten? Bekijk de onderstaande video en blik terug op ZIE 2017.

Hightech in CORPUS

ZIE 2018 wordt gehouden op dinsdagmiddag 27 maart in CORPUS (Willem Einthovenstraat 1, 2342 BH Oegstgeest). ZIE wordt georganiseerd door Holland Instrumentation (HI) en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente Leiden, de Provincie Zuid-Holland en de topsector HTSM.

Bent u er bij?

ZIE 2018, hét hightech evenement in West-Nederland, dat mag u niet missen! Tickets regelt u via www.hollandinstrumentation.nl. De toegang is gratis.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

570
 • Anton Duisterwinkel
 • Senior Business Developer Smart Industry & Programma Manager SMITZH