Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ZIE 2023: voor de technologische industrie uit Zuid-Holland

21-03-2023-09:30 tot 17:00

overzicht ZIE 2023 in de Van Nelle fabriek

Hét verbindende kennis- en netwerkevent voor de Zuid-Hollandse maakindustrie, voor opdrachtgevers en toeleveranciers

Zuid-Holland heeft alle ingrediënten in huis om sterke economische groei te realiseren: een stevige industriële geschiedenis, ruim 30.000 maakbedrijven en toeleveranciers, focus op lucht- en ruimtevaart, agri & tuinbouw, scheepsbouw en machinebouw én een flinke dosis ambitie. Deze ingrediënten bieden bovendien de kans om een sleutelrol te spelen op het gebied van digitalisering, de energietransitie en de circulaire economie. Die transities vragen om technologische innovaties, maar daarvoor is cross-sectorale samenwerking en kennisdeling essentieel. Samen weten we namelijk meer dan één. Deze filosofie is de basis van het ZIE 2023: het technologische industrie event dat Hi Delta en Mikrocentrum samen organiseren op 21 maart in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Dit jaar is er weer een gevarieerd programma met diverse keynotes en technologielezingen, o.a. van Jan van de Tempel (CEO Ampelmann Operations), Mathijs Bouman (journalist en econoom) en Henry Wery (TU Delft). De paneldiscussie met o.a. Rob Postma, CEO van Airbus NL, heeft als thema: ‘Het belang van techniekonderwijs voor een succesvolle samenwerking’. Op de Expo profileren 80 bedrijven en organisaties zich op verschillende thema’s.

Quantum paviljoen met enkele Zuid-Hollandse startups

Naast het programma valt er genoeg kennis te delen op de vloer. Zo is er het Space paviljoen, een voor Security Delta (HSD), Waterstof en Quantum. Nederland heeft al een solide basis van bedrijven die apparatuur leveren voor de high-tech Semicon-productiesector. Dit zou een goede basis kunnen zijn om een nieuwe waardeketen voor quantumtechnologie te vormen. Het quantum paviljoen met Quantum Delft, Quantum for Business en enkele Zuid-Hollandse start ups zoals Q*Bird, Quantamap, QBlox presenteren zichzelf aan het grote publiek. Quantum zal deel uitmaken van de toekomstige chipindustrie. Wil jij deze bedrijven ontmoeten?

Cyberweerbaarheid in de maakindustrie

Op het HSD paviljoen ligt de focus op het cyberweerbaar maken van maakbedrijven. Onder begeleiding van Anne Visser, Security Delta (HSD)/InnovationQuarter, geven twee experts tijdens een inhoudelijke sessie inzicht in het verhogen van je digitale veiligheid. Pepijn Vissers van Chapter8 zoomt in op de bescherming van je kroonjuwelen en Hudson Cybertec presenteert praktijkvoorbeelden voor OT en cyberveiligheid in de maakindustrie.

Eén op de vijf midden- en kleinbedrijven wordt getroffen door een cyberaanval en cybercriminelen weten de maakindustrie steeds meer te vinden. Ook OT is een groeiend risico. Een gemiddelde OT-cyberaanval levert een bedrijf zo’n 2,8 miljoen euro schade op.  Bezoekers kunnen in deze sessie leren hoe ze hun digitale veiligheid kunnen verhogen en krijgen praktische tips om zich te beschermen tegen cyberaanvallen.

Klik hier voor meer informatie. Schrijf u hier direct gratis in voor ZIE 2023.

overzicht ZIE 2023 in de Van Nelle fabriek

Gegevens

Datum:
21-03-2023
Tijd:
09:30 tot 17:00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://hidelta.nl/zie-2023-hi-delta/

Organisator

Hi Delta
E-mail
info@hidelta.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Van Nelle Fabriek
Van Nelleweg 1
Rotterdam, Zuid-Holland 3044BC Nederland
+ Google Maps
Telefoon
010 750 3500
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
21-03-2023
Tijd:
09:30 tot 17:00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://hidelta.nl/zie-2023-hi-delta/

Organisator

Hi Delta
E-mail
info@hidelta.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Van Nelle Fabriek
Van Nelleweg 1
Rotterdam, Zuid-Holland 3044BC Nederland
+ Google Maps
Telefoon
010 750 3500
Bekijk de site van Locatie
Nieuwsbrief