Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Webinar Letter of Credit: basis uitleg over LC als betaalinstrument

26-10-2020-16:00 tot 16:45

 

Metaalunie organiseert samen met InnovationQuarter voor SMITZH een serie webinars over Letter of Credit. De webinars zijn voor alle instapniveaus geschikt. Bij beginnersniveau kunnen deze ook als losse opeenvolgende modules gevolgd worden. Doet u zaken in het buitenland of bent u van plan dat te gaan doen? Volg dan zeker deze gratis webinars. Elk webinar begint om 16.00 uur en duurt 45 minuten. Tijdens de webinars wordt ingegaan op praktijkgevallen van mkb-bedrijven specifiek uit de industrie.

Wat is een Letter of Credit?

Een Letter of Credit (LC) is een betaalinstrument dat de verkoper (exporteur) betalingszekerheid biedt nog voordat hij de goederen heeft geleverd. Ook voor de koper (importeur) is een LC een zekerheidsinstrument waarmee hij kan bewerkstelligen dat de verkoper tijdig levert en dat er tegenover de betaling ook daadwerkelijk tijdige levering van de goederen plaatsvindt. Vooral als koper en verkoper elkaar niet kennen, kan een LC een prima oplossing bieden.

Het aanbod

De webinars vinden plaats op:

 

26 oktober: Webinar met basis uitleg over LC als betaalinstrument

17 november: Webinar voor ervaren importeurs en exporteurs

3 december: Masterclass voor gevorderden

 

De webinars worden gegeven door Marloes Wittebroek en Hans Noordzij. Marloes is directeur van Elceco. Zij is gespecialiseerd in de afhandeling van LC’s voor exporterende bedrijven en wordt regelmatig ingehuurd door leden van Metaalunie. Hans komt uit de financiële wereld en is een ervaren gastdocent. Namens InnovationQuarter is Marit Kuypers aanwezig. Zij is Senior Projectmanager Internationalisering en werkzaam voor SMITZH. 

Wat is mijn instapniveau?

Heeft u totaal geen ervaring met betalingen bij export? Dan adviseren wij u de gehele serie te volgen. Op 26 oktober leert u aan de hand van een echte casus de grondbeginselen van het werken met een LC. Wat is het, hoe werkt het, wat moet u doen en laten?

 

Tijdens het webinar op 17 november worden ervaringen uitgewisseld. In deze module leert u de LC naar uw hand te zetten. Hoe legt u uw eigen voorwaarden duidelijk uit aan uw klant? Wat is belangrijk om op te nemen en wat kunt u weglaten?

 

Tijdens de Masterclass voor gevorderden op 3 december wordt nagegaan of u alles uit een LC haalt. In de masterclass wordt ingegaan op vragen als ‘Hoe voorkomt u voorbehouden van de bank? Hoe zorgt u ervoor dat er geen onuitvoerbare voorwaarden in het LC komen te staan? Hoe optimaliseert u het interne proces tussen de financiële afdeling, verkoop en logistiek?’ Het komt allemaal aan de orde in deze module.

Aanmelden

U kunt eenvoudig aanmelden via de website van de Metaalunie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. De webinars staan open voor alle bedrijven, aangesloten bij Metaalunie maar ook voor bedrijven die niet lid zijn. Heeft u vragen? Stel die dan aan Marit Kuypers.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Marit Kuypers_1

Marit Kuypers

Senior Projectmanager International Trade, High Tech

Gegevens

Datum:
26-10-2020
Tijd:
16:00 tot 16:45
Evenement Categorie:
Site:
https://metaalunie.nl/actueel/agenda/details/ctl/viewdetail/mid/717/itemid/2936/d/20201026

Locatie

Online

Organisatoren

InnovationQuarter
Metaalunie

Gegevens

Datum:
26-10-2020
Tijd:
16:00 tot 16:45
Evenement Categorie:
Site:
https://metaalunie.nl/actueel/agenda/details/ctl/viewdetail/mid/717/itemid/2936/d/20201026

Locatie

Online

Organisatoren

InnovationQuarter
Metaalunie
Nieuwsbrief