Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Technology Exchange Roadshow voor Maritieme bedrijven naar Scandinavië

03-09 tot 06-09

InnovationQuarter organiseert samen met Netherlands Maritime Technology (NMT) een Technology Exchange Roadshow, onder de vlag van de Rotterdam Maritime Capital of Europe. Is uw bedrijf een maritieme toeleverancier/scheepswerf en biedt u een innovatieve of duurzame oplossing/product dan is dit een goede kans.

Wilt u in korte tijd de Zweedse en Deense markt verkennen, uw netwerk uitbreiden en uw innovatie producten/diensten presenteren bij reders? Meld u dan nu aan voor de Technology Exchange Roadshow (TER) Denemarken & Zweden die plaatsvindt van 3 tot en met 6 september 2019.

De Technology Exchange Roadshow is relevant voor zowel bedrijven die al actief zijn op deze markten en die hun netwerk willen uitbreiden of juist bedrijven die de Zweeds en Deense markt willen verkennen en om daar uw innovatieve producten/diensten presenteren.

Programma

Op 2 september, de middag voor de TER, vliegen we naar Zweden. Dinsdag 3 en woensdag 4 september neem je deel aan de Dönsö Shipping Meet, het grootste shipping event in Zweden. Tijdens dit event neem je deel aan de Commercial Meet en is er een mogelijkheid om deel te nemen aan seminars op het gebied van Energy Efficiency, New Technology en Innovation. Daarnaast kan je gedurende de dag een bezoek brengen aan de beurs waar je de Zweedse shipping cluster kan ontmoeten.

Woensdagavond vlieg of vaar je door naar Denemarken. Hier brengt u op donderdag en vrijdag bezoeken aan diverse rederijen en naval architects. U vliegt op vrijdagavond 6 september terug naar Amsterdam.

Wat houdt een Technology Exchange Roadshow (TER) in?

Hoge kwaliteitsgesprekken gericht op kennisdeling en introductie van nieuwe producten/innovaties zijn kenmerkend voor TER’s. Deelnemende bedrijven krijgen volop ruimte om de diepte in te gaan in gesprekken met potentiële afnemers. Vaak zijn deze roadshows gericht op bezoeken aan reders en eventueel aanvullend aan scheepswerven en designbureaus. De programma’s zijn samengesteld rondom actuele thema’s/trends die de organisaties die worden bezocht aanspreken. Bedrijven die willen deelnemen aan een TER worden dan ook altijd gescreend door NMT op geschiktheid voor deelname aan de betreffende TER om de reders/scheepswerven een kwaliteitsprogramma te kunnen garanderen.

Criteria

Om deel te kunnen nemen aan de TER Denemarken en Zweden dient:

  • uw bedrijf te typeren zijn als maritieme toeleverancier/scheepswerf;
  • uw oplossing/product innovatief en/of duurzaam zijn.

De Zweedse en Deense markt

Zweden heeft een relatief kleine scheepvaartsector bestaande uit +/- 55 rederijen. Samen bezitten ze zo’n 400 schepen waarvan ongeveer 100 onder de Zweedse vlag varen. Meer dan 90% van de Zweedse handel gaat via scheepvaart en het cluster biedt werk aan +/- 100.000 mensen. Zweden is één van de pioniers als het gaat om het koolstofvrij maken van de scheepvaart. In 2015 heeft de scheepvaart industrie de ambitie uitgeroepen om in 2050 volledig emissieloos te zijn, met als eerste stap 30% emissiereductie in 2030. Zweden is hierdoor een van de eerste landen met een substantiële opname van op LNG aangedreven schepen, elektrische schepen en schepen op methanol.
De ambitie van Zweden biedt innovatieve toeleveranciers voldoende kans om hun duurzame innovatieve producten aan de man te brengen.

De maritieme industrie in Denemarken bestaat voornamelijk uit reders, naval architects en maritieme toeleveranciers. In totaal varen +/- 2044 schepen onder Deense vlag, met een DWT van 33 miljoen. En de sector is groeiende. Denemarken is de op zes na grootste scheepvaartnatie van de wereld in termen van operationele tonnage. Elektrische ferry’s zijn snel in opkomst en de Danish Maritime Authority (DMA) is actief bezig om ervoor te zorgen dat veiligheid deel uitmaakt van de innovatieve inspanningen die plaatsvinden in Denemarken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Loek Becker Hoff

Senior Account Manager Cleantech

Gegevens

Begin:
03-09
Einde:
06-09

Organisatoren

Netherlands Maritime Technology
InnovationQuarter

Overige informatie

Deadline
Aanmelden kan tot 7 juni 2019
Aanmelden
https://maritimetechnology.nl/events/technology-exchange-roadshow-denemarken-zweden/

Gegevens

Begin:
03-09
Einde:
06-09

Organisatoren

Netherlands Maritime Technology
InnovationQuarter

Overige informatie

Deadline
Aanmelden kan tot 7 juni 2019
Aanmelden
https://maritimetechnology.nl/events/technology-exchange-roadshow-denemarken-zweden/