Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Subsidieregeling voor digitalisering mkb Rotterdam

29-10-2020-08:00 tot 08-12-2020-09:00

Door corona zijn de fysieke klantbezoeken aan ondernemingen drastisch gedaald. Online vindbaar en bereikbaar zijn voor klanten én online kunnen verkopen zijn daarom belangrijker dan ooit. De gemeente Rotterdam geeft kleine mkb-bedrijven hierbij een steuntje in de rug. De subsidie Digitaliseringsvoucher is bedoeld om bedrijven te helpen omzet en/of marktbereik te behouden, of te vergroten nu fysieke klantbezoeken door corona beperkt worden.

 

Programma:

Mkb’ers (met 2 tot 50 medewerkers en 3 jaar gevestigd in Rotterdam) die willen investeren in digitalisering, krijgen de helft van hun inleg door de gemeente vergoed met een maximum van € 2.500 ex. btw. In de aanvraag moet onder andere aannemelijk worden gemaakt dat de investering bijdraagt aan het behoud of het vergroten van de omzet en/of het marktbereik gedurende de klantcontactbeperkingen tijdens de COVID-19 periode.

Een aanvraag doen  kan  op de website van de gemeente Rotterdam. De regeling loopt tot en met 8 december 2020. Beoordeling (check de voorwaarden en criteria van de regeling) en toekenning gebeurt op basis van volgorde van aanmelding en tot de subsidiepot leeg is. Dus op = op.

Stap over de digitale drempel met lokale experts

Wethouder Barbara Kathmann: “Rotterdamse mkb’ers hebben het loodzwaar, zeker met alle coronabeperkingen die veel van hun klanten thuishouden. Door online beter zichtbaar en vindbaar te zijn, kunnen ondernemers toch de naamsbekendheid, klandizie en omzet van hun zaak vergroten. Maar dat kost geld. Met deze regeling willen we ondernemers stimuleren over de digitale drempel te stappen. En: we kunnen het niet afdwingen, maar we vragen iedereen die zich aanmeldt om zich vooral door Rotterdamse experts te laten helpen. Zo geven we de lokale economie indirect een extra zetje.”

Aanmelden voor trainingen in online ondernemen kan nog steeds

Eerder kondigde wethouder Kathmann al aan dat de gemeente Rotterdam met marketingplatform Frankwatching betaalbare trainingen aanbiedt om kleine ondernemers te stimuleren hun digitale vaardigheden uit te breiden. mkb’ers in en om winkelstraten met 10 of minder werknemers die zich aanmelden krijgen toegang tot een pakket van 20 digitale trainingen over zaken als social media, e-mailmarketing en online adverteren. Voor dit pakket, dat normaal gesproken een waarde heeft van 889 euro, betalen deelnemers 50 euro. Kathmann: “Dit initiatief loopt als een trein, maar aanmelden kan nog steeds! Ga daarvoor naar de mkb online business boost.”

Rotterdam. Sterker Door.

De mkb online business boost en de Digitaliseringsvouchers zijn initiatieven van MKB010>>Next, een programma waarmee de gemeente samen met haar partners in de stad zoveel mogelijk mkb’ers wil stimuleren de overstap te maken naar digitaal, duurzaam en circulair ondernemerschap. Dit streven sluit aan bij de ambitie van het college van burgemeester en wethouders om sterker uit de crisis te komen door de overgang naar een nieuwe economie te versnellen. Dit gebeurt onder de noemer Rotterdam. Sterker door.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Anton Duisterwinkel

Anton Duisterwinkel

Senior Business Developer High Tech

Gegevens

Begin:
29-10-2020-08:00
Einde:
08-12-2020-09:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.ondernemen010.nl/mkb010agenda/subsidieregeling-voor-dig/

Organisator

Gemeente Rotterdam

Overige informatie

Deadline
8 december 2020

Locatie

Online

Gegevens

Begin:
29-10-2020-08:00
Einde:
08-12-2020-09:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.ondernemen010.nl/mkb010agenda/subsidieregeling-voor-dig/

Organisator

Gemeente Rotterdam

Overige informatie

Deadline
8 december 2020

Locatie

Online
Nieuwsbrief