Het Soft Landing Programma naar Amerika is uitgebreid van maart naar de rest van 2018! Nederlandse cybersecuritybedrijven krijgen de kans om laagdrempelig de Amerikaanse oostkust te verkennen. De inschrijving voor deze unieke kans is inmiddels geopend. Interesse? Meld u snel aan!

Soft Landing Programma Maryland

Wat is Soft Landing?

Een ‘Soft Landing’ is een uitwisselingsprogramma voor ondernemers en bedrijven met internationale zakelijke ambities. Via het programma, met een specifiek thema en vooraf bepaalde regio, kunnen bedrijven voor langere tijd zakelijke mogelijkheden verkennen in een nieuwe markt. Met onze partners helpen wij met kennis, support, netwerk en kantooraccommodatie.

Dit Soft Landing Programma is voor Nederlandse cybersecuritybedrijven en bestaat uit een verkenningsreis naar Maryland (USA) van een paar werkdagen, inclusief toegang tot gratis kantoorruimte in BWtech Baltimore, 5 tot 10 matchmaking introducties in het regionale netwerk en uitleg over zaken doen in Amerika. InnovationQuarter werkt hierin samen met The Hague Business Agency, Kamer van Koophandel, EEN en haar Amerikaanse partner The Maryland Department of Commerce, de Nederlandse Ambassade in Washington DC en BWtech Research & Business Park.

Waarom Maryland?

Maryland is een Amerikaanse staat met een strategische ligging tussen New York en Washington DC en is daarmee een belangrijke economische hub voor de Amerikaanse Oostkust. Een sterke economie met sprekende cijfers, en sterk ontwikkelde sectoren als IT, elektronica, telecom en – last but not least – security. Als ‘hofleverancier’ van Greater Washington DC biedt Maryland onder meer: 21 militaire faciliteiten & locaties, 30+ incubators & accelerators, 60+ federale agentschappen, 74 federale laboratoria, 110.000+ IT professionals en 10.000+ IT & cyberbedrijven. Voor meer informatie kijkt u op www.open.maryland.gov.

I have never been in a place where people root for you like they do here, and I couldn’t be happier to be in business anywhere else. ~ Guy Fillipelli, CEO, RedOwl Cyber

Voordelen op een rij

 1. Toegankelijke manier om het businessklimaat te ontdekken
  Spelregels, spelers, stand van de technologie
 2. Laagdrempelige manier om commerciële kansen te verkennen
  De vraag inschatten naar het product/service
 3. Effectieve wijze om aan zakelijke contacten te komen
  Door regionaal netwerk potentiële partners en klanten vinden
 4. Efficiënt met tijd en kosten
  Voorbereiding, lokale match making en gratis accommodatie bespaart tijd en geld
 5. Media-exposure
  Deelname aan het programma krijgt aandacht in regionale media

Doelgroep

Het Soft Landing Programma richt zich op Zuid-Hollandse cybersecuritybedrijven met meerdere werknemers en klantenportfolio in Nederland, een internationaliseringsplan en -budget, en een duidelijke doelgroepomschrijving. De aan het programma deelnemende bedrijven werken gratis vanuit het kantoor van BWtech Research & Business Park in Baltimore. Na een wederzijds akkoord wordt de reis gepland in overleg met MDC en gaat het Soft Landing Programma van start!

Aanmelden

Zoekt u zakelijke kansen over de grens? Meld u aan op www.aanmelder.nl en wij helpen u internationaal graag verder op weg. In het online formulier vult u de gegevens in over uw bedrijf (in het Engels), uw verwachtingen en zakelijke ambities voor de Amerikaanse markt, welke medewerker gaat afreizen naar Maryland en de reisperiode van uw voorkeur. Uw aanmelding leggen wij voor aan The Maryland Department of Commerce (MDC), en gevolgd (kort na aanmelding) door een telefonisch intakegesprek om uw zakelijke wensen en verwachtingen af te stemmen.

Let op: de eerste registratieronde sluit 1 september. Deelname aan het Soft Landing Programma en de begeleiding van The Maryland Department of Commerce is free of charge, evenals matchmaking introducties in het regionale netwerk, gebruik van kantooraccommodatie in BWtech en de regionale support. Kosten voor vlucht, verblijf en levensonderhoud zijn niet inbegrepen.

NB: Het aanmeldingsformulier is in het Engels. Beantwoord de vragen ook in het Engels, zodat MDC uw inschrijving direct kan beoordelen.

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op!

541
 • Philip Meijer
 • Account Manager Safety & Security