Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meld je aan voor het Export Accelerator Program

18-01 tot 07-03

Export Accelerator Program

Denk je eraan om internationaal uit te breiden? En wil je groei op buitenlandse markten realiseren?

Dit programma ondersteunt je bij het stapsgewijs bereiken van een positieve cashflow uit het buitenland. Onderzoek nieuwe en specifieke buitenlandse markten, ontdek wie je klant is en hoe je hen het beste kunt benaderen. En groei vervolgens van incidentele internationale orders naar een structurele omzet uit het buitenland!

Op donderdag 18 januari 2024 start de volgende editie!

Export Accelerator Program

Samen met andere ondernemers doorloop je 6 groepssessies. Iedere week werk je zelfstandig aan praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van deze sessies. Door regelmatig met elkaar de voortgang te delen en elkaar te voorzien van feedback, leer je van elkaars uitdagingen en successen.

Voor wie?

Het programma is speciaal voor midden- en kleinbedrijven met een stevige positie op de Nederlandse markt, die een groeistrategie volgen en structureel een positie op buitenlandse markten willen realiseren. MKB-bedrijven die van incidentele internationale orders naar structurele buitenlandomzet willen groeien, alsmede ervaren exporterende bedrijven die een specifieke, nieuwe buitenlandse markt willen betreden.

Wat gaan we doen?

Verspreid over een periode van 13 weken (i.v.m. voorjaarsvakantie in het hele land) vinden er 6 groepssessies plaats over specifieke onderwerpen waaronder bepalen marktpotentie buitenlandse markt, Decision Making Unit (DMU), klantprobleem en meer. Daarnaast voer je ter voorbereiding en ter afronding van iedere module praktijkopdrachten uit. De groepsbijeenkomsten zijn verdeeld over deze ochtenden met een duur van 2 tot 3 uur.

Goed om te weten

Om het programma effectief te doorlopen maak je gebruik van Microsoft Teams. Je krijgt daar een uitnodiging voor zodra je deelname is bevestigd. In deze omgeving vinden de digitale sessies plaats. De start, een module in het midden en de afronding van het programma zullen fysiek plaatsvinden.

  • De deelnemersgroep wordt beperkt tot 8 bedrijven om zoveel mogelijk interactie mogelijk te maken. Na aanmelding volgt een intakegesprek
  • Deelnamekosten zijn € 500,- exclusief BTW per bedrijf
  • Voertaal is Nederlands
  • Per bedrijf mogen er max 2 personen deelnemen
  • Elke module dient er min 1 persoon aanwezig te zijn van het deelnemende bedrijf
  • De locaties voor de fysieke bijeenkomsten worden bepaalt aan de hand van de locaties van de deelnemers. Het is een landelijk programma waar we altijd rekening proberen te houden met de reistijd van alle deelnemers. Het kan echter voorkomen dat de reistijd voor een module wat langer is dan gewenst. Gelieve hier rekening mee te houden in de planning.

Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met Gritd.

Het export accelerator program wordt georganiseerd in samenwerking met de partners: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), ROM Utrecht Region, LIOF, Oost NL, Horizon Flevoland, en Amsterdam Trade & Innovate.

Gegevens

Begin:
18-01
Einde:
07-03
Site:
https://www.exportacceleratorprogram.nl/editie2-2022/subscribe

Gegevens

Begin:
18-01
Einde:
07-03
Site:
https://www.exportacceleratorprogram.nl/editie2-2022/subscribe