Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Defensie Innovatie Competitie (DIC 2019)

28-10-2019-08:00 tot 17:00

DIC2019

Rijdende robots en drones kunnen militairen helpen om beter op te treden. Hoe kan de krijgsmacht gebruik maken van robotica-ontwikkelingen? Over dit onderwerp gaat de Defensie Innovatie Competitie 2019. Met deze landelijke innovatiewedstrijd daagt Defensie samen met het Smart Industry Fieldlab Smart Base start-ups en het midden- en kleinbedrijf uit om met nieuwe ideeën te komen voor het beter en veiliger optreden van militairen. De innovatiecompetitie is een manier om oplossingen te zoeken voor Defensievraagstukken.

 

DIC2019

 

Binnen het thema Smart Robotics zoekt Defensie oplossingen voor red force tracking en misleiding. Bij red force tracking lokaliseer, identificeer en volg je de tegenstander op afstand. Je bent door de toepassing van Smart Robotics flexibeler, omdat je geen personen hoeft in te zetten die zich snel naar een volgende locatie moeten bewegen. Misleiding draait om uitlokking, misleiding en het verrassen van de tegenstander, zodat hij zich moet verspreiden en afgeleid wordt van zijn missie. Deze werkwijze zorgt voor meer veiligheid en geeft de eigen troepen meer initiatief. Bovendien verlaagt het de werkdruk voor de militairen.

Doe mee!

Heeft u ook ideeën of systemen die Defensie kunnen helpen? Schrijf u dan in en maakt kans op €200.000 voor een ontwikkelopdracht. De sluitingsdatum voor inzendingen is 6 december. De jury kiest vervolgens 5 finalisten.

 

Winnaar DIC2018

Het thema van 2018 was ‘Het ondergrondse domein’. Uit 5 finalisten koos de jury Delft Dynamics als winnaar. Het bedrijf bedacht een zogenoemde U-drone, een compacte kabeldrone voorzien van sensoren voor het verzamelen van inlichtingen onder de grond. Ook kan de drone iets droppen of bijvoorbeeld bewegingsmelders of microfoons plaatsen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief