Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Conferentie ‘Missiegedreven innovatie uit Zuid-Holland’

16-09-2019-13:30 tot 17:00

We stellen onszelf flinke ambities voor de next economy. Gezond ouder worden met betaalbare zorg, voldoende en gezonde voeding, een veilige samenleving om te wonen en werken, minder uitstoot van broeikasgassen, een zuinige omgang met onze grondstoffen en duurzame, betaalbare energie.

Die doelen stellen is één ding, ze realiseren een tweede. Het zijn stuk voor stuk maatschappelijke uitdagingen die vragen om creatieve, radicale en schaalbare innovaties. Uitdagingen die vragen om échte samenwerking.

Zuid-Holland presenteert visie op missiegedreven innoveren

De regio speelt een cruciale rol bij missiegedreven innovatiebeleid. In Zuid-Holland maken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden zich al samen hard voor de genoemde maatschappelijke uitdagingen. Graag nodigen wij u daarom uit voor de conferentie ‘Missiegedreven innovatie uit Zuid-Holland’. Hier gaan we het gesprek met elkaar aan over het gezamenlijk realiseren van onze maatschappelijke missies, zoals die eind april door het kabinet zijn vastgesteld. Daarbij overhandigen we u ook de visie van Zuid-Holland op missiegedreven innoveren aan staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer.

 

Expertsessies

We starten met expertsessies rondom de vier missies en sleuteltechnologieën. Daarbij zal steeds een lid van de Economic Board Zuid-Holland de expertise van Zuid-Holland toelichten.

 

Jan Kees de Jager en Jaap Smit over innovatie in de regio

In het plenaire programma vertellen Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland, en Jan Kees de Jager, voorzitter van de Economic Board Zuid-Holland, over de kansen en uitdagingen rondom innovatie in Zuid-Holland. In een paneldiscussie gaan we dieper in op missiegedreven innovatiebeleid.

Dit evenement wordt georganiseerd in het kader van Prinsjesfestival, waarbij de provincie Zuid-Holland dit jaar strategisch partner is. In de week van 9 t/m 17 september organiseren wij verschillende evenementen rond het thema ‘Van A tot Zuid-Holland’.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Gegevens

Datum:
16-09-2019
Tijd:
13:30 tot 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10
Den Haag, 2511 CL
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
16-09-2019
Tijd:
13:30 tot 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10
Den Haag, 2511 CL
+ Google Maps
Nieuwsbrief