Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

5G in de maakindustrie: nieuwe mogelijkheden in productie, planning en opleiding

22-06-2021-10:00 tot 11:00

De uitrol van 5G mobiele verbindingen komt steeds dichterbij. In dit (online) event vanuit de Duurzaamheidsfabriek gaan experts met elkaar in gesprek over de impact die dit zal gaan hebben op bedrijven in de maakindustrie.

Versnellen van 5G-innovatie

De telecomsector werkt aan de uitrol van 5G, de 5e generatie mobiele netwerken. 5G maakt nieuwe toepassingen mogelijk: er is tot 1000x meer bandbreedte beschikbaar binnen een gebied, er kunnen tot 100x meer verbindingen tegelijkertijd worden gemaakt, en dat met een extreem hoge betrouwbaarheid.

De komst van 5G maakt daarmee allerlei innovaties mogelijk. In de vakpers voor de maakindustrie worden allerlei nieuwe toepassingen in het vooruitzicht gesteld. Denk aan grootschalige uitrol van sensoren in fabrieken, waarmee bijvoorbeeld de uitval wegens onderhoud veel beter voorspeld kan worden. Maar ook aan toepassingen van Virtual Reality of Augmented Reality brillen bij opleiding en training van vakpersoneel, of aan meer autonome of flexibel inzetbare robots op de werkvloer.

De mogelijkheden zijn enorm, maar welke toepassingen voegen nu echt waarde toe? Welke impact hebben die op systemen, processen en ketens? Er ligt nog veel onontgonnen terrein om met elkaar te verkennen. Daarom wordt nu gewerkt aan 5G innovatie omgevingen, zoals ook in de Duurzaamheidsfabriek. Met dit event willen we u hierover informeren en inspireren, en vertellen we over ondersteuning die u kunt ontvangen om deze technologie in te zetten in uw bedrijf.

Gegevens

Datum:
22-06-2021
Tijd:
10:00 tot 11:00
Evenement Categorie:
https://events.innovationquarter.nl/5GMaakindustrie

Locatie

Online

Organisator

InnovationQuarter

Gegevens

Datum:
22-06-2021
Tijd:
10:00 tot 11:00
Evenement Categorie:
https://events.innovationquarter.nl/5GMaakindustrie

Locatie

Online

Organisator

InnovationQuarter