Terug naar overzicht

Achttien ambitieuze Haagse ondernemers gaan voor internationaal succes

Peter Kievoet (Directeur Economie, Mobiliteit en Ruimte van de gemeente Den Haag) gaf gister het startschot voor alweer de vijfde editie van het International Market Entry Coaching traject. In dit gratis programma worden 18 mkb-ondernemingen uit de regio Den Haag in negen maanden tijd klaargestoomd om ook internationaal succes te boeken.

Internationale marktondersteuning voor en door Haagse ondernemers

Het International Market Entry Coaching traject is in 2018 voor het eerst van start gegaan en na het succes van de eerste lichting herhaalt het programma zich ieder jaar. Zo krijgt ook dit jaar een nieuwe groep ambitieuze mkb-ondernemers de kans om zich internationaal te ontwikkelen. In het 5e jaar is Denemarken toegevoegd als doelland. De ambasseur van Denemarken, Jarl Frijs-Madsen, kwam speciaal hiervoor naar de opening om de ondernemers succes te wensen met hun stap richting de Deense markt.

De geselecteerde bedrijven krijgen intensieve, persoonlijke begeleiding dat hen klaarstoomt voor succes op de buitenlandse markt in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Denemarken. Het programma is opgebouwd uit gezamenlijke workshops, netwerkmogelijkheden en persoonlijke begeleiding van experts vanuit The Hague Business Agency, InnovationQuarter én kennispartners van het doel-land van de ondernemers. Zo doen zij de juiste kennis op om de stap naar internationaal succes te maken.

Daarnaast heeft het programma een gevarieerde groep aan partners om zich heen verzameld; MKB Den Haag, Economic Board The Hague, The Hague Tech, Ondernemend Nederland, NLinBusiness, Greenport West-Holland, WTC The Hague, Worldstartup, de Haagse Hogeschool en VNO-NCW. Ook hier kunnen deelnemers contacten leggen en inzichten opdoen om zo hun kennis te verrijken.

Laagdrempelige kennisdeling

De afgelopen jaren heeft het programma al 60 bedrijven geholpen met hun stap naar het buitenland. Deze groep alumni bevestigt dat, naast inzicht, vooruitzicht en ontwikkeling, met name het netwerk dat ze hebben opgedaan zeer waardevol is. Om die reden kiest de organisatie van International Market Entry Coaching dit jaar voor een uitbreiding in de vorm van laagdrempelige kennisdeling. “Dit jaar starten we met het organiseren van alumnibijeenkomsten. Hier worden ervaringen over internationaal ondernemen gedeeld en ieders netwerk vergroot. Uiteraard zorgen we ervoor dat waardevolle insights ook gedeeld worden op ons International Market Entry Coaching platform dat voor iedere ondernemer te bezoeken is. Zo kunnen ondernemers met ambities in het buitenland leren van hun voorgangers”, aldus Elisa van Maanen, projectmanager International Market Entry Coaching.

International Market Entry Coaching alumnus Valentijn gaat voor de tweede ronde

Valentijn Koppenaal van vBoxx deed in 2020 al mee en schreef zich dit jaar opnieuw in. “De vorige keer heb ik veel uit het traject gehaald. Met name de juridische tips en tricks en de persoonlijke begeleiding die ik kreeg waren ontzettend waardevol. Daarom besloot ik om weer mee te doen. Na Duitsland zet ik ditmaal mijn zinnen op de Deense markt.”.

De ondernemingen die in de 2022 editie deelnemen zijn: vBoxx, Iron Roots, Tiller, Six Dogs, Novasole, BonCode Software Remediation, InnoSer International, Human Insight, Laveen, Interactive Robotics, Wholy Greens, Lytho, Semansys Technologies, Hop en Stork, Isuna, Buro BRAND, Naïf en Zarttech.

MKB-deal

Het International Market Entry Coaching traject is onderdeel van de MKB-deal ‘internationaal ondernemen voor en door ondernemers’ die InnovationQuarter en The Hague Business Agency namens de gemeente Den Haag en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat uitvoeren.

‘Het is fantastisch dat we dit succesvolle programma al voor de vijfde keer mogen aanbieden’, zegt wethouder Economie Saskia Bruines. ‘Deze MKB-deal draagt bij aan versterking van de Haagse Economie en de handelspositie van Nederland.’

De gemeente Den Haag stelt dat ondernemers die internationaal actief zijn doorgaans ook innovatiever zijn, sneller groeien en meer geld aan onderzoek besteden. Ook zijn ze minder afhankelijk van lokale marktontwikkelingen, hebben ze een grotere veerkracht en een beter concurrentievermogen.

Ook groeien over de grens?

Ben je een mkb-ondernemer in de regio Den Haag en wil je na het lezen van dit bericht ook de sprong naar het buitenland wagen? InnovationQuarter en The Hague Business Agency helpen ambitieuze ondernemers graag verder. Neem contact op met Elisa van Maanen, Projectmanager Internationalisering & Trade via e.vanmaanen@thehague.com voor meer informatie. Of schrijf je direct in via deze link.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief