Terug naar overzicht

Aanbieder van blockchainplatforms KrypC Technologies opent Europees kantoor in Den Haag

KrypC Technologies, een snelgroeiende internationale aanbieder van blockchainplatforms, heeft voor Den Haag gekozen als locatie voor zijn Europese hoofdkantoor. Dit besluit werd vandaag officieel bekendgemaakt tijdens de Cyber Security Week. KrypC Technologies heeft zijn hoofdkantoor in de VS en een R&D-centrum in Bangalore (India), en heeft nu Den Haag uitgekozen als uitvalsbasis voor expansie naar Europa. Tijdens de welkomstceremonie ontving Ravi Jagannathan, CEO van KrypC, een speciale welkomstplaquette uit handen van de Haagse wethouder Karsten Klein. Zijne Excellentie Venu Rajamony, ambassadeur van India, hield bij de feestelijke gelegenheid een speech waarin hij de warme banden tussen India en Nederland memoreerde.
Aanbieder van blockchainplatforms KrypC Technologies opent Europees kantoor in Den Haag

V.l.n.r.: Mark Beermann, Danny Frietman (Enterprise Summit), Karsten Klein (wethouder Den Haag), Ravi Jagannathan (MD & CEO KrypC), Venu Rajamony (ambassadeur van India), Ilja van Haaren (The Hague Business Agency), Chris van Voorden (InnovationQuarter) en Paul de Kroon (34 Capital) © Daniel Verkijk

Bedrijfsklare blockchainplatforms

KrypC Technologies, van oorsprong een softwareontwikkelaar, helpt met zijn blockchainplatforms overheidsinstanties en bedrijven in elke sector op weg bij de implementatie van blockchaintechnologie. KrypC werkt samen met grote bedrijven om de geavanceerde mogelijkheden van blockchain binnen bereik van beslissers te brengen en helpt hen de toegevoegde waarde van blockchaintoepassingen voor hun organisatie te ontdekken. KrypC heeft ook de belangstelling van andere snelgroeiende technologie- en softwarebedrijven, die inzien dat zij dankzij de platforms en oplossingen van KrypC sneller klaar zijn voor de inzet van blockchain.

De oprichters van KrypC Technologies hebben veel technische en operationele ervaring en brede kennis op het gebied van encryptie, beveiliging, cloud computing, het Internet of Things en blockchaintechnologie. Eerder stonden ze aan de wieg van een van de grootste Indiase certificeringsautoriteiten voor digitale handtekeningen en een door de centrale bank geautoriseerde Indiase aanbieder van mobiele betalingen. Ze zijn houder van verschillende patenten en hebben bijgedragen aan tal van opensourcetechnologieën en -blockchainprotocollen.

Ravi Jagannathan vertelt: “Blockchain is op dit moment nog een opkomende technologie, maar zal binnen korte tijd gebruiksklaar zijn voor bedrijven. Tegelijk ontwikkelt de technologie zich zo snel, en is er zo veel expertise nodig voor echte bedrijfsklare oplossingen, dat het voor veel bedrijven en instellingen steeds moeilijker wordt de ontwikkelingen bij te houden. Wij lossen dit probleem op door onze cliënten te voorzien van platforms en oplossingen, aangepast aan hun specifieke wensen en gebouwd met de nieuwste en meest geavanceerde blockchainprotocollen en encryptieframeworks.”

“Onze cliënten willen van A naar B, maar daarvoor hoeven ze niet zelf de motor te bouwen om per auto te reizen. Wij hebben al een auto met motor voor hen gebouwd. Met onze producten en platforms komen ze snel en efficiënt op hun bestemming.”

Aanbieder van blockchainplatforms KrypC Technologies opent Europees kantoor in Den Haag

De ambassadeur van India heet de Indiase delegatie met onder meer E2Labs en KrypC van harte welkom in Den Haag © Daniel Verkijk

Uitbreiding naar Den Haag

Nederland loopt voorop bij de toepassing van nieuwe technologieën. De belangrijkste redenen dat KrypC Technologies zijn Europese hoofdkantoor voor sales, marketing en R&D in Den Haag vestigt zijn de strategische locatie, ideaal voor toegang tot Europese markten, de combinatie van bereikbaarheid en uitstekende digitale infrastructuur, en een groot talentaanbod op het gebied van cybersecurity en encryptie. KrypC Technologies heeft momenteel dertig medewerkers, waarvan er twintig werkzaam zijn in het R&D-centrum in Bangalore en de andere in de VS en Nederland. Het bedrijf is van plan zowel in San Francisco als in Den Haag verder uit te breiden.

Tijdens oriëntatiebezoeken aan Nederland en Den Haag werd KrypC warm welkom geheten door de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), de gemeente Den Haag, The Hague Business Agency, InnovationQuarter en vele andere investeerders en partners in de regio. Vooral de Haagse tech-ondernemer Danny Frietman van Enterprise Summit zorgde voor een vlotte toegang tot de Nederlandse markt en het Nederlandse bedrijfsleven. Frietman en zijn zakenpartner Mark Beermann blijven de uitbreiding van KrypC Technologies ondersteunen.

Ik ben blij te zien dat Den Haag en Bangalore elkaars sterke punten op het gebied van opkomende technologieën en geavanceerde R&D weten te waarderen. Beide steden en landen hebben een sterke honger naar innovatie en kunnen elkaar ook cultureel goed vinden. Ik complimenteer KrypC Technologies met zijn keuze voor Den Haag en wil het bedrijf van harte feliciteren.
~ Venu Rajamony, ambassadeur van India

Aanbieder van blockchainplatforms KrypC Technologies opent Europees kantoor in Den Haag

© Daniel Verkijk

“Nederland kent een bloeiende innovatiecultuur. De Haagse regio in het bijzonder is sterk op het gebied van cybersecurity, encryptie en de ontwikkeling van blockchaintoepassingen,” aldus Ravi Jagannathan, oprichter en CEO van KrypC Technologies. “We kijken uit naar de samenwerking met lokale bedrijven, wetenschappelijke instituten en overheidsinstellingen en moedigen uitwisseling aan tussen onze experts op het gebied van encryptie en blockchain en het rijke aanbod aan talent in deze regio. We zijn heel blij met de gastvrijheid en de steun van de gemeente Den Haag, InnovationQuarter, The Hague Business Agency en de vele anderen die ons geholpen hebben met het oprichten van ons Europese kantoor. Dit is een feestelijke dag voor ons!”

“Snelgroeiende ondernemingen als KrypC Technologies zoeken toegang tot talent en groeikapitaal. In onze ontmoetingen en gesprekken ontdekten we dat de ambities en talentbehoeften van KrypC uitstekend aansluiten bij het talentaanbod en de toegang tot kapitaal die de Haagse regio te bieden heeft,” aldus Chris van Voorden, hoofd Foreign Investments van InnovationQuarter. “We zijn trots dat KrypC Technologies is aangetrokken door ons gastvrije ondernemersklimaat en bieden hen alle ondersteuning bij een vliegende start in Den Haag. Onze regio is wereldwijd bekend om haar goede cybersecurity en mogelijkheden op het gebied van encryptie en blockchain. Dit maakt Den Haag de perfecte match voor KrypC Technologies.”

Aanbieder van blockchainplatforms KrypC Technologies opent Europees kantoor in Den Haag

© Daniel Verkijk

 

Nauwe banden met India

Den Haag heeft een grote Indiase diasporagemeenschap en onderhoudt al jaren goede relaties met India. Om deze bilaterale betrekkingen te versterken, hebben de gemeente Den Haag en de deelstaat Karnataka een samenwerkingsovereenkomst (MoU) getekend met een focus op startups, cybersecurity en technologie op het gebied van ouderenzorg. De gemeente Den Haag bezoekt regelmatig Bangalore, de hoofdstad van Karnataka, om de overeenkomst te implementeren en Den Haag onder de aandacht te brengen als een internationaal georiënteerde stad die Indiase ondernemers en bedrijven graag verwelkomt. De vestiging van KrypC Technologies in Den Haag is te zien als een resultaat van deze samenwerking, te danken aan de intensieve inspanningen van de gemeente Den Haag en haar partners.

Het Impact Startup Fest is een van de eerste resultaten van de samenwerking tussen het Haagse startupprogramma en de Indiase organisatie Intellecap, dat Den Haag, India en Kenia bij elkaar heeft gebracht in een internationaal samenwerkingsverband. Deze samenwerking vormt een springplank voor impactvolle Nederlandse startups om de Indiase markt te verkennen, en vice versa.

Nieuwsbrief