4e editie Business Innovation Program Food start 9 maart 2022

Na drie geslaagde programma’s waarbij we ruim dertig bedrijven in de agrofood sector uit heel Nederland hebben geholpen, starten we op 9 maart 2022 met de vierde editie van het Business Innovation Program Food. Denk je erover na om mee te doen? Ontdek tijdens de introductieworkshop op 2 februari 2022 of het programma waarde toevoegt voor jouw bedrijf.

 

Opbouw Business Innovation Program Food

Meld je aan voor de online introductieworkshop op 2 februari 2022 van 10-11 uur via Anne-Claire van Altvorst.

Schrijf je direct in voor het Business Innovation Program Food
Start 9 maart 2022.

Voor wie?

Het Business Innovation Program Food is voor ondernemers in de agrofoodsector die toegewijd zijn een kansrijk idee om te zetten in een nieuw verdienmodel. Deelname staat open voor bedrijven die met dit idee bijdragen aan het versnellen van de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem. Dit zijn startups of innovatieve mkb’ers die in de brede zin actief zijn in de agrofoodsector. Denk aan de land- en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data- en technologiebedrijven en (logistieke) dienstverleners.

Wat mag je van ons verwachten?

  • In 10 modules trainen we je om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met je visie, klant, product, impact, verdienmodel, team en samenwerkingen.
  • Iedere week vindt een plenaire sessie plaats, afwisselend online of op een centrale locatie in Nederland. Hierin krijg je theorie over één van de dimensies en feedback van de trainers, begeleiders en andere deelnemers.
  • Je krijgt praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module.
  • Bovendien is er één-op-éénbegeleiding vanuit business development van je Regionale Ontwikkelings Maatschappij (ROM).

Waarom meedoen?

  • Het programma geeft jou een grotere kans van slagen om jouw idee om te zetten naar een duurzaam verdienmodel.
  • Het programma helpt jou focus aan te brengen en om je tijd (en geld) aan de juiste activiteiten te besteden, gericht op het bereiken van de volgende levensfase van jouw idee.
  • Na het voltooien van het programma weet je: wie je klant is, welk verdienmodel het meest geschikt voor jouw bedrijf is, hoe je de impact die je maakt helder overbrengt, kun je wel overwogen keuzes maken of en welke samenwerkingspartners je nodig hebt, én heb je een concreet stappenplan om jouw idee of product te laten groeien naar de volgende fase.
  • Je volgt het programma samen met andere bedrijven uit of actief in de agrofoodsector, waardoor je van elkaars inzichten en uitdagingen kunt leren.

Wat we van jou verwachten?

  • We vragen inspanning van minimaal 0,5 fte per deelnemend bedrijf gedurende tien weken dat het programma loopt. Dit betekent dat er gemiddeld 20 uren per week van je bedrijf wordt gevraagd.
  • Aanwezigheid bij de sessies (gedurende tien weken op woensdagochtend), inclusief het voltooien van de bijbehorende opdrachten.

Deelnemers over Business Innovation Program Food

Ruim 30 bedrijven deden mee aan dit programma. Bedrijven die zich bezig houden met de eiwittransitie tot slimme softwaresystemen, van het tegengaan van verspilling tot precisielandbouw. Allemaal dragen ze bij aan een duurzaam en gezond voedselsysteem. Reacties van bedrijven die je voorgingen:

  • Zuiderzwam: “Dankzij het programma en de interviews heb ik serieuze leads en klanten gekregen en met vertrouwen keuzes gemaakt in waar ik naar toe wil groeien.”
  • COMPUTD: “Tijdens het programma zit je in een innovatieve omgeving, naast dat je kritischer naar je eigen bedrijf kijkt, leer je ook veel van anderen.”
  • Groentjessoep: “Het programma heeft ons inzicht gegeven in waar het klantprobleem echt zit, hierdoor begrijpen we waar onze kracht zit. Dit geeft veel vertrouwen in wat we doen en met onze onderneming teweeg kunnen brengen.”
  • Farm: “Alle tijd die ik besteed heb aan het programma was goed geïnvesteerde tijd. Ik vond het fijn om coaching te krijgen, bovendien raakte ik geïnspireerd door andere ondernemers.”

Praktische informatie

  • Het programma start op 9 maart 2022 en eindigt medio mei 2022.
  • We raden je om deel te nemen aan de introductie bijeenkomst op 2 februari 2022 om te ontdekken wat het programma voor jou kan betekenen. Deze workshop is geheel vrijblijvend. Wel is het noodzakelijk je vooraf aan te melden via [ naam + mail adres ROM collega]
  • Deelname aan het programma is kosteloos, maar er wordt veel van je verwacht.
  • De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend.
  • Ben je enthousiast en heb je een goed gevoel bij het programma? Schrijf je dan direct (https://gritd.typeform.com/to/LQiJhKnL) in voor het Business Innovation Program Food. Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek en hoor je meer over de vervolgprocedure.
  • Bij inschrijving worden je gegevens gedeeld met de samenwerkingspartners die verantwoordelijk zijn voor uitvoering van het programma.

Meedoen met het programma of heb je vragen?

Neem contact op met Anne-Claire van Altvorst.

Samenwerkingspartners

Partners binnen dit programma zijn de Regionale Ontwikkelings Maatschappijen (LIOFNOMInnovationQuarterHorizonOost NL, ROM Utrecht Region, Impuls Zeeland, ROM InWest en BOM) in samenwerking met de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling, Invest-NL en de Rabobank.

Nieuwsbrief