Terug naar overzicht

$ 3 mln. voor scale-up NewCompliance om uit te breiden naar de VS

InnovationQuarter, Mayo Clinic en Noaber Ventures investeren in NewCompliance.

Den Haag – De Haagse scale-up NewCompliance heeft $ 3 mln. kapitaal opgehaald om uitbreiding naar de Verenigde Staten te financieren. De Series A-ronde werd gedaan door financiers InnovationQuarter, Mayo Clinic en Noaber Ventures en werd getekend onder toeziend oog van Minister-President Mark Rutte in Boston. NewCompliance maakt data rondom operaties inzichtelijk en helpt daardoor ziekenhuizen om de gehele chirurgische workflow effectiever en veiliger uit te voeren.

Met de investering van $ 3 mln. wil NewCompliance de Amerikaanse markt op. NewCompliance ontwikkelt innovatieve dashboards die de veiligheid en efficiëntie in ziekenhuizen gedurende het hele chirurgische traject inzichtelijk maken en verbeteren. Dit gebeurt door informatie uit verschillende systemen en sensoren te verzamelen, te combineren en intuïtief helder weer te geven op grote displays in en om de OK. Daardoor is het OK-team zich maximaal bewust van alle processen en protocollen die de workflow, kosten, efficiëntie en patiëntveiligheid positief beïnvloeden. In Nederland is het bedrijf al marktleider en heeft het meerdere Nederlandse ziekenhuizen als zeer tevreden klant.

$ 3 mln. voor scale-up NewCompliance om uit te breiden naar de VS

Amerika biedt een grote groeimarkt

De Amerikaanse markt is een grote groeimarkt voor NewCompliance met meer dan 5.000 ziekenhuizen (ter vergelijking: de Nederlandse markt is 79 ziekenhuizen groot). Met het opzetten van de Amerikaanse vestiging en het partnerschap met Skytron zijn de eerste stappen voor de expansie gezet. De trans-Atlantische stap biedt ziekenhuizen in de VS een kans om de clinical best practices uit Nederland, een van de beste zorgsystemen ter wereld, ook in de Verenigde Staten door te voeren. Op dit moment zijn ze al live bij drie grote klanten.

“Een prachtige Zuid-Hollandse scale-up, die een belangrijk probleem oplost in de zorg,” zegt Rinke Zonneveld, directeur van InnovationQuarter. Met de stijgende zorgkosten levert NewCompliance een belangrijke efficiëntie- én veiligheidsslag. Het bedrijf is al marktleider in Nederland en richt zich nu op een interessante nieuwe markt.”

Welk probleem lost NewCompliance op?

Jaarlijks worden er in Nederland meer dan 3 miljoen operaties uitgevoerd. En bij zo’n 20% van de operaties gaat er wel eens iets fout, volgens cijfers van Patiëntenfederatie Nederland. Verkeerde patiënt, verkeerde lichaamsdeel, fouten met de anesthesie of achtergebleven voorwerpen in het lichaam. Bovendien is er een risico op wondinfectie na de operatie, een van de meest voorkomende complicaties. Deze zogenaamde POWI’s zorgen voor onnodig veel pijn, angst en ongemak bij patiënten.

Zorgkosten stijgen wereldwijd. De OK is verantwoordelijk voor 40-70% van de omzet van een ziekenhuis, en ook voor een groot gedeelte van de ziekenhuiskosten. De complexiteit van planning rond operaties maakt het ziekenhuizen vaak moeilijk om hoge efficiencystandaarden te blijven behalen. Door verschillende factoren rondom patiëntveiligheid inzichtelijk te maken en aan de OK gerelateerde kosteninformatie inzichtelijk te maken helpt NewCompliance zowel het aantal wondinfecties als de kosten te reduceren.

“Ziekenhuizen genereren enorme hoeveelheden gegevens – opgeslagen in verschillende gegevenssilo’s – die momenteel niet worden gebruikt. NewCompliance is de enige partij die deze gegevens kan vertalen in bruikbare informatie.” Zegt Matthijs Blokhuis, directeur van Noaber Ventures. “De reden voor Noaber Ventures om te investeren is, dat verbeterde naleving van protocollen leidt tot minder complicaties voor patiënten. Inzicht in gegevens stellen ziekenhuizen in staat de patiëntresultaten verder te verbeteren, de bezettingsgraad te verhogen en de kosten te verlagen.”

Aantal medewerkers wordt komende jaren verdubbeld

NewCompliance, gevestigd in Zuid-Holland, biedt werk aan 32 medewerkers en wil dit aantal de komende jaren meer dan verdubbelen. De innovaties van NewCompliance zijn in Nederland volledig operationeel en worden dagelijks gebruikt door vele tevreden ziekenhuizen.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.