Dit doen wij Wij geven regionale ondernemingen de kans om innovatieve ambities waar te maken.

Voor succesvol innoveren is geld nodig. Ons investeringsfonds biedt jonge technologiebedrijven en MKB’ers met groeiplannen in de regio durfkapitaal om innovaties naar de markt te brengen. Onze ambitie: de regionale economie naar een hoger niveau tillen.

Wij werken samen

InnovationQuarter financiert in de vorm van een aandelenparticipatie en/of een lening in de onderneming. Samenwerken staat hierbij centraal, want voor onze financiering geldt dat er (private) co-investeerders zijn of worden gevonden. Het InnovationQuarter fonds is de brug naar andere investeerders: door onze commitment investeren zij sneller. Onze participaties kennen een maximale investeringsomvang van €2,5 miljoen en zijn altijd een minderheidsbelang.

Hoe kom ik in aanmerking?

Het investeringsfonds richt zich primair op de vier regionale speerpuntsectoren: Cleantech, Life Sciences & Health, Safety & Security en Horticulture. Ook in innovatieve ondernemers uit andere topsectoren zijn we geïnteresseerd. Om in aanmerking te komen voor financiering gelden wel voorwaarden, zoals een sterk innovatief product en aantoonbare impact op de regio. Uiteraard moet ook de business case kloppen. Maak vóór aanmelding alvast een inschatting of uw onderneming binnen de richtlijnen valt: kijk hier.

Meer dan alleen financiering

Ook wanneer de onderneming niet direct binnen de ingangskaders valt, kan het zinvol zijn om contact met ons op te nemen. InnovationQuarter helpt om de juiste weg in het financieringslandschap te vinden. Wij kunnen u doorverwijzen naar de juiste partijen.

Hoe gaat dat in zijn werk? Financiering: stap voor stap

Deze bedrijven gingen je voor

Drie ondernemingen, van beginners tot professionals, hebben een economisch verschil gemaakt dankzij InnovationQuarter.